tractorist amendat cu 1.000 lei – a furat lemne din pădure
foto: arhivă

Un bărbat a primit o amendă de 1.000 de lei după ce a fost prins, în localitatea Rod, în timp ce transporta cu tractorul lemne furate din pădure. 

„În cursul zilei de 22 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Tilișca și Poiana Sibiului au desfășurat activități specifice pe raza localităților din zona de competență în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu această ocazie, în localitatea Rod, a fost oprit pentru control în trafic un tractor condus de un localnic, în vârstă de 33 de ani. În vehicul polițiștii au identificat material lemnos, mai exact 2 mc material lemnos (foc) de esență mesteacăn pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență/aviz de însoțire a mărfii.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu art. 19 lit. b.) din Legea 171/2010 pentru transport de material lemnos fără aviz de însoțire a mărfii. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia O.S. Valea Cibinului Săliște. Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

Ultima oră

Comentariul meu