plimbări cu mocănița pe valea hârtibaciului - cursele au loc în fiecare sâmbătă
foto: Facebook / Asociatia Prietenii Mocanitei

După o pauză de mai bine de doi ani, Mocănița revine  pe Valea Hârtibaciului.

Asociația Prietenii Mocăniței a făcut anunțul mult așteptat pe pagina de Facebook. ” Încurajați de numărul mare de cereri pentru plimbarea cu Mocănița, fie ea și doar diesel, dar și de vremea bună, ne-am hotărât să organizăm în continuare câte o cursă pe săptămână pentru cei dornici să descopere peisajul Văii Hârtibaciului din mersul lent al Mocăniței. Plecările vor avea loc în fiecare sâmbătă la ora 13:00 din stația Hosman, iar traseul va fi Hosman-Cornățel dus-întors, o distanță totală de 14 km care va fi parcursă în aproximativ o oră și 45 de minute.
Trenul este compus din locomotiva diesel Deutz produsă în anul 1957 în Germania, un vagon de călători deschis de 40 de locuri și un vagon de călători închis de 50 de locuri. Deoarece locurile nu sunt numerotate, ocuparea locurilor în vagoane se face pe principiul primul venit, primul servit.”, spun reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței.
Deoarece cererea este mare, este necesară rezervarea biletelor în prealabil. Acestea pot fi rezervate pe  http://sibiuagnitarailway.com/rezervari/ . Rezervările expiră cu 10 minute înainte de ora de plecare, moment în care locurile rămase libere vor fi date celor care se prezintă în stație fără rezervare.

Vă reamintim că ordinul comun al Ministrului Afacerilor Interne și al Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nr. 79/988/2020 privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor pe perioada stării de alertă nu impune măsuri de distanțare la bordul trenurilor, dar impune folosirea măștii de protecție atât în vagoane cât și pe peroane, așadar vă rugăm insistent să folosiți masca!

 

Ultima oră

Comentariul meu