video țepele cu recrutarea de modele continuă la sibiu - mărturiile unei noi "victime"

Înșelăciunea cu falsa agenție de modeling care recrutează persoane pentru a le lansa în lumea modei, este în continuă derulare la Sibiu.

De aproximativ două luni, pe bulevardul Mihai Viteazul din Sibiu, au reapărut celebrii agenți de recrutare. Aceștia „vrăjesc” fetele cu vorbe dulci, făcându-le complimente și propunându-le să vină ca model de make-up. Aceștia le promit că vor beneficia de diverse tratamente faciale cu niște produse de top. Profesioniști în ale manipulării, chipeșii au abilitatea de a convinge persoanele cu care poartă discuții că acestea nu au decât de câștigat în urma acestei colaborări. După ce expun în cele mai mici detalii, toate avantajele pe care le oferă şi se asigură că citesc pe faţa interlocutorului interesul, o invită la o discuție cu „colega”, o domnișoară plăcută și foarte pricepută în ale comunicării. Abia aici, viitoarea vedetă va afla că pentru tot acest „lux”, trebuie să plătească și o taxă de „doar” 120 de lei. Chipurile, această taxă este de fapt o garanție că viitorul  model va continua să vină la ședințele organizate de această agenție.

YouTube video

Credit video: FDK Photography

Dacă înainte, ținta principală erau fetele tinere și adolescentele, acum, dubioșii agenți de recrutare abordează și doamne în vârstă, bărbați sau chiar copii.

„M-au abordat pe stradă, m-a luat cu vorbe frumoase și mi-a cam atras atenția, ce spunea băiatul suna bine. Am mers într-un apartament, unde erau mai multe femei mai în vârstă, cu copii destul de mici, probabil nepoți. Este foarte trist că până și oamenii în stare se lasă duși de nas. Am stat de vorbă cu o domnișoară care mi-a explicat mai detaliat despre ce este vorba și mi-a zis că trebuie să-mi facă si niște poze, iar eu să plătesc suma de 120 de lei pentru acest lucru. Am acceptat.”, povestește o tânără din Sibiu.

Dar lucrurile nu se opresc aici, după ce a plătit această taxa, tânăra a aflat că pentru a ajunge „în etapa următoare”, trebuie să mai plătească o sumă de 350-400 euro.

„Din discuții, fata cu care vorbeam mi-a spus că buzele mele arată de nota 4,7 din 5 și că daca vreau ca dosarul meu să ajungă la cât mai multe agenții din afara țării, ar trebui să mai plătesc o taxă de 350-400 euro, pentru a-mi face un album, un fel de portofoliu ce va fi trimis la agențiile cu care colaborează ei.”, a mai adăugat tânăra.

Din fericire, tânăra s-a prins că lucrurile sunt suspecte și nu a plătit decât taxa de înscriere, cea de 120 de lei. Mai târziu, a găsit mai multe informații pe internet și s-a convins de faptul că este țeapă. Pe această cale, tânăra dorește ca informațiile să ajungă la cât mai multe persoane, pentru a evita căderea în plasa presupușilor.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Este revoltător, de ani de zile este cunoscuta aceasta metoda de înșelătorie, și nimeni nu ia masuri. Au fost în centru, apoi în mall, acum pe Mihai Viteazu… Am înțeles ca și în alte orașe din tara au făcut victime. Pana când?