spitalul de psihiatrie “dr. gheorghe preda” din sibiu va obține statutul de spital clinic

Secția Psihiatrie III a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu am primit statutul de Secție clinică în baza Ordinului emis de Ministerul Sănătății din data de 18.09.2020. În urma dobândirii acestui statut, secția câștigă posibilitatea unei colaborări mai apropiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu: în secție vor efectua stagii clinice și/sau practică de specialitate studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în specializările Medicină, Medicină Dentară, Asistență Medicală Generală și Tehnică Dentară.

De asemenea vor beneficia de pregătire teoretică și practică masteranzi în specialitatea Psihologie clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie și studenți la Psihologie Departamentului Psihologie, Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul aceleiași Universități „Lucian Blaga” din Sibiu.

Susținerea activităților mai sus menționate prin obținerea statutului de secție clinică contribuie la creșterea calității actului medical, la creșterea calității vieții pacienților internați și nu în ultimul rând la creșterea prestigiului unității sanitare. secțiile clinice universitare reprezintă acele secții de spital în care se desfășoară activități de asistență medicală, învățământ medical, cercetare științifică-medicală și educație medicală continuă.

„Ca urmare a acestui pas, intră în linie dreaptă obiectivul privind obținerea statutului de spital clinic pentru Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, fapt care va îmbunătăți și posibilitățile de finanțare și de desfășurare de proiecte de cercetare.”, a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu,  prezentă la conferința de presă organizată azi de Spitalul de Psihiatrie.

spitalul de psihiatrie “dr. gheorghe preda” din sibiu va obține statutul de spital clinic

Conducerea spitalului, reprezentată de managerul Sebastian Stroie și directorul medical doctor Ciprian Băcilă, precum și rectorul ULBS Prof. Univ. dr. habil Sorin Radu și decanul Facultății de Medicină Conf. Univ. dr. Radu Fleacă au oferit detalii despre planurile legate de înființarea unui compartiment de cercetare axat pe neuroștiințe în strânsă legătură cu activitățile didactice și științifice desfășurate în spital.

„Colaborăm de mulţi ani cu spitalul de psihiatrie, avem prieteni dragi aici şi  e de menţionat un aspect aici, care este extrem de important. Studenţii noştri au avut acces în spitalul de psihiatrie înainte ca acest spital să fie clinic universitar. Drept urmare, mulţumim colegilor noştri şi managementului instituţiei. Momentul de astăzi deschide calea unor colaborări pe scară mult mai largă, pe de o parte planificăm și dezvoltăm parteneriatul pe care spitalul îl va dezvolta cu universitatea, astfel că practica studențească și integrarea studenților fie de la medicină, fie de la psihologie se poate face într-un cadru mult mai potrivit și cu avantaje benefice și pentru studenți dar și pentru personalul de aici și pentru pacienți.”, spune rectorul ULBS, Sorin Radu.

spitalul de psihiatrie “dr. gheorghe preda” din sibiu va obține statutul de spital clinic

Ultima oră

Comentariul meu