se încheie calvarul șoferilor de pe calea dumbrăvii - traficul revine la normal

De la începutul lunii mai pe o porțiune din Calea Dumbrăvii se circulă în dublu sens, și asta pentru a facilita accesul șoferilor în zonă, după ce au început lucrările la sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei. Doar că la orele de vârf zona a devenit un adevăra calvar, pentru că traficul se ”gâtuie” în mai toate intersecțiile. Dar, situația nu va mai dura mult, pentru că reprezentanții Primăriei Sibiu spun că se va reveni la vechea configurație la finalul acestei săptămâni.

Lucrările la sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei durează de aproximativ cinci luni, timp în care tot traficul din zonă a fost reconfigurat. Pentru că o porțiune din Calea Cisnădiei a fost închisă, pe Calea Dumbrăvii s-a circulat în această perioadă în dublu sens. Dar, chiar și așa, mai ales la orele de vârf, traficul devine infernal. Pe strada Siretului, în special pe sensul către Calea Cisnădiei coloanele de mașini se întind până la sensul giratoriu cu Calea Dumbrăvii, iar în zilele cu adevărat ”rele” mașinile așteaptă inclusiv în continuare, pe strada Bahluiului. În partea cealaltă, pe Argeșului, lucrurile nu stau mai bine. Intersecția cu Dumbrăvii, chiar dacă este semaforizată, ține o mașină pe loc chiar și de două ori.

Dar, situația nu va mai dura mult, pentru că lucrările de pe Calea Cisnădiei se apropie de final, iar traficul va reveni la normal.

”Revenirea la sensul unic pe strada Calea Dumbrăvii se va face, cel mai probabil, la sfarsitul acestei săptămâni, dupa finalizarea turnarii ultimului strat de asfalt pe tronsonul de drum dintre str. Siretului si Valea Sapunului. Desi circulația s-a reluat pentru a nu crea blocaje în trafic în contextul începerii anului școlar, finalizarea sectorului mentionat a depins de devierea multiplelor cabluri de medie tensiune de pe amplasamentul lucrarilor. Intreruperile de curent necesare pentru executia acestor lucrari au fost programate de Electrica SA pentru miercuri si joi, saptamana aceasta. Primăria Sibiu va face un anunț public cu data exacta când se va reveni la circulația în sens unic pe Calea Dumbrăvii”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu