petru florea - pro românia: avem nevoie de programe active pentru micii fermieri din județul sibiu

 O componentă importantă a unei dezvoltări durabile a județului Sibiu o constituie agricultura și creșterea animalelor. Echipa PRO România pentru Consiliul Județean Sibiu a străbătut județul și a vorbit cu sătenii implicați direct în aceste sectoare de activitate.

Este nevoie urgentă, pe lângă subvențiile APIA, de o implicare a Consiliului Județean Sibiu în lansarea unui program de mici granturi pentru susținerea micro-fermelor. De multe ori, micii fermieri din județ s-au plâns că nu au acces la programele guvernamentale din agricultură. Adesea banii sunt deosebit de complicat de accesat sau ajung doar la anumiți fermieri. Dar marea majoritate a micilor fermieri, fie că au o livadă, un teren agricol sau o mica crescătorie de animale,  nu primesc sprijin de la Statul român, decât minimal. Ei sunt astfel defavorizați pe piața de desfacere și ajung adesea la cheremul preturilor impuse de samsarii din piețele agro-alimentare.petru florea - pro românia: avem nevoie de programe active pentru micii fermieri din județul sibiu

„Fie că este vorba de mici granturi pentru micro-ferme, dar și de alte programe și proiecte de susținere a agriculturilor și crescătorilor de animale, Consiliul Județean Sibiu va implementa sub conducerea noastră o strategie clară în acest domeniu. Județul Sibiu trebuie să susțină aceste mici afaceri, adesea de familie” a declarat Petru Florea, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Pe lângă acest sprijin, Consiliul Județean trebuie să încurajeze o competiție de idei noi în diversificarea agriculturii locale.

„La țară se cultivă porumb, cartofi, legume, dar trebuie încurajați micii producători  să diversifice în funcție de cererea pieței, clima și sol. De exemplu plantațiile de lavandă, plante medicinale, aronia, grâu spelta sunt la mare căutare acum. Același lucru este valabil și în cultivarea anumitor specii de ciuperci și muguri de plante  în micro-sere. Pentru aceasta este nevoie de programe speciale de încurajare a acestor noi tipuri de plantații care ar aduce bunăstare producătorilor și sănătate pentru noi in piețe” a explicat Petru Florea, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

https://www.facebook.com/PRORomaniaSB

Biroul de  presă PRO România  Sibiu

Partidul PRO România

Organizația Județeană Sibiu

 

Ultima oră

Comentariul meu