răsturnare de situație în crima din terezian - a fost descoperit martorul cheie

Procurorii continuă ancheta în cazul crimei din Terezian din noaptea de 9 spre 10 septembrie și spun că sunt aproape de finalizarea dosarului. Despre cel presupus a fi criminalul și despre victimă s-au oferit informații, dar despre cei care au fost martori la crimă deloc. Ora de Sibiu a aflat însă că în dosar este un martor cheie care a furnizat informații foarte importante anchetatorilor, informații care au dus la elucidarea evenimentului. Mai mult, acest martor este cel care a atins ultimul arma crimei.

Enigma terasei

Dan Santo, tânărul ucis cu un cuțit în inimă, se afla pe o terasă din cartierul Terezian, în jurul orei 1, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, atunci când în dreptul mesei la care se afla a oprit Opelul Corsa în care se afla cel acuzat de crimă și șoferul mașinii. Toată lumea s-a întrebat cum de un local era deschis la acea oră, având în vedere că ne aflăm în stare de alertă, iar terasele se închid la ora 22. Barul era închis, dar terasa, care se află la intersecția străzilor Râului cu Gladiolelor, putea fi folosită de oricine, pentru că scaunele și mesele nu se adună peste noapte. Așa că Santo și prietenii lui consumau acolo ce probabil cumpăraseră dintr-un non-stop.

VICTIMA, DAN SANTO, AVEA DOI COPII

Martorul cheie și arma crimei

Ce s-a întâmplat apoi, anchetatorii au transmis într-un comunicat de presă (citește-l AICI) : Robert Gabriel Avram- zis Roby, cel acuzat de crimă, se afla într-un Opel Corsa condus de un prieten. Cei doi s-au oprit în dreptul terasei, s-au schimbat câteva replici, apoi au plecat. Aproximativ o oră mai târziu Santo și cei trei prieteni au urcat într-un BMW, au observat Opelul Corsa pe care l-au urmărit până la intersecția străzilor Daliei cu Crăițelor. Aici, Santo și Roby s-au luat la ceartă, Roby a scos cuțitul, l-a înjunghiat pe vechiul său prieten în dreptul inimii, iar acesta s-a prăbușit la pământ și a murit.

CRIMA S-AR FI COMIS DIN CAUZA UNEI FEMEI 

răsturnare de situație în crima din terezian - a fost descoperit martorul cheie
B.B. este cel care a condus autoturismul Opel Corsa, cel care a aruncat arma crimei și cel mai important martor în proces

Curios este faptul că nimeni nu a pomenit nimic de cei patru martori ai crimei. De ce nu au intervenit? Sursă din cadrul anchetei a lămurit, atât cât se poate în acest stadiu al anchetei, cum au stat lucrurile: ”Totul s-a petrecut foarte repede, ceilalți nu au avut timp să intervină. Cel anchetat pentru crimă avea un cuțit performant, să îi spunem așa, acel tip care se închide, se apasă pe un buton și se deschide. Un cuțit care putea fi ascuns foarte ușor. L-a scos foarte repede, l-a deschis și a lovit. Totul a durat fracțiune de secundă”.

AFLĂ DE AICI CINE ESTE ROBY, CEL ACUZAT DE CRIMĂ 

Din ceea ce au transmis anchetatorii, fără a spune nimic specific, s-a înțeles că Roby a aruncat cuțitul în pârâul Argintului. Ora de Sibiu însă a aflat cum au stat lucrurile: imediat după crimă Roby a urcat în mașina cu care venise- Opelul Corsa, mașina lui B.B, cel care a devenit o piesă importantă în dosar. Au dat un ocol, dar până la urmă Roby a coborât în fața blocului în care locuia, lăsând cuțitul în mașină.

Șoferul mașinii, B.B., un tânăr din Cisnădie, este cel care a aruncat de fapt cuțitul. Sursa din anchetă a povestit că acesta este cel care a atins ultima dată arma crimei, atunci când a aruncat-o peste podul de la pârâul Argintului. Acest lucru, dar și faptul că a asistat la crimă l-au transformat în martor în ancheta crimei din Terezian. ”A fost un martor care a colaborat. A dat detalii precise, nu au fost motive să punem la îndoială ce a declarat pentru că s-au dovedit adevărate. Datorită acestui lucru ancheta a înaintat rapid, iar dosarul va fi înaintat judecătorilor în scurt timp”, a declarat pentru Ora de Sibiu o sursă din cadrul anchetei. B.B. a fost audiat în calitate de martor în proces, dar cel mai probabil, atunci când dosarul va fi trimis spre judecare, i se va schimba încadrarea.

Ceilalți trei tineri, care se aflau cu Santo, au fost și ei audiați în calitate de martori.

răsturnare de situație în crima din terezian - a fost descoperit martorul cheie
B.B. a oferit informații precise anchetatorilor

Aproape de finalizare

Dosarul crimei din Terezian este aproape de finalizare și va fi trimis către judecători. Robert Gabriel Avram, zis Roby, este acuzat de omor. Faptul că în seara crimei el se afla în arest la domiciliu și a încălcat această prevedere, îi va aduce circumstanțe agravante atunci când se va da sentința.

Procurorii spun că dosarul va pleca către Tribunalul Sibiu până în data de 10 octombrie, atunci când expiră cele 30 de zile de arest preventiv pe care le-a primit Robert Avram.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu