ce inseamnă un halat medical de calitate

În contextul pandemiei cu Covid -19, echipamentul medical adecvat este cu atât mai important pentru personalul medical. Spitalele şi clinicile trebuie să fie dotate în mod corespunzător.

Materiale noi pentru halate pentru medici

Medicii şi asistentele trebuie să aibă costume medicale corespunzătoare, care să le asigure protecţie şi confort. Halatele pentru medici fac parte din această categorie. Alegerea de halate şi cămăși personalizate pentru medici înseamnă o bună calitate a materialelor din care sunt confecţionate acestea, tipul de material care asigură confort, o anumită libertate în mişcare, rezistenţă în timp, durabilitate la spălare, la igienizare sau decolorare. Printre cele mai căutate materiale sunt bumbacul, tercotul sau țesăturile din bumbac cu poliester. Există de asemenea halate pentru medici confecţionate dintr-o țesătură sintetică cu fibre de carbon, folosită în special la halatele din zona chirurgicală, deoarece este impermeabilă, nu produce scame și se curăță mult mai ușor decât bumbacul. O altă categorie de halate pentru medici cu impact pozitiv asupra pacienților sunt țesăturile din poliester cu fire de argint care, potrivit unor teste efectuate în Marea Britanie, au capacitatea de a distruge 99,99% din bacteriile și microbii cu care vin în contact, inclusiv stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA), iar acest lucru în decurs de numai o oră.

Modele şi culori

Halatele pentru medici şi cămăşile personalizate ale echipelor din spitale, trebuie să arate impecabil. Aceste aspecte fac parte din viaţa de zi cu zi a cadrelor medicale şi sunt detalii importante în grija lor permanentă pentru pacient. Echipele din spitale şi clinici pot opta pentru diferite tipuri de modele, material, culori sau texturi în alegerea halatelor pentru medici şi a cămăşilor personalizate. Pot fi halate pentru medici sau cămăşi personalizate, dintr-o o singură culoare, o combinaţie de două culori, cu mânecă scurtă sau mânecă lungă, cu guler tunică, închidere cu capse, cu unul, două sau chiar mai multe buzunare. Există o gamă variată pentru halate pentru medici şi cămăşi personalizate pentru aceştia, în funcţie de preferinţele fiecăruia şi de cerinţele unităţii spitaliceşti în care aceştia funcţionează.

 

Ultima oră

Comentariul meu