Weekendul a sosit, iar vremea de afară încă de încurajează să petrecem timpul într-un mod plăcut și distractiv.

Dacă vreți ca weekend-ul să vă dea un sentiment de revigorare și să contribuie la o încărcare cu energie pozitivă, vă propunem câteva idei, ca să ieșiți din rutina zilelor din timpul săptămânii.

Târgul Frumos. Ceramic. Folositor, ediția de toamnă – Muzeul ASTRA

Pe parcursul a trei zile, 26 meșteri olari din Sibiu, Nocrich, județul Sibiu, Marghita, județul Bihor, Satu Mare, Corund, județul Harghita, Horezu, județul Vâlcea; Găleșoaia, județul Gorj, Miercurea Ciuc, județul Harghita , meșteri țiglari din Apoș, județul Sibiu și Bâțanii Mari, județul Covasna și meșteri căhlari din Bicfalău, județul Covasna, vor demonstra publicului tehnici de prelucrare a lutului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale, specifice zonei din care provin. Manifestarea abordează un altfel de târg al olarilor, dezvoltând un concept inovator de derulare a unui târg, cu implementarea segmentelor de olărit și de gătit. De ce un „altfel de târg”? Pentru că Muzeul ASTRA a adoptat un „concept viu” prin implementarea și derularea unor programe culturale dedicate publicului, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial realizat de meșteri olari, păstrători ai meșteșugului olăritului. Programul complet al evenimentului, poate fi consultat AICI .

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu

Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene care încurajează soluțiile pentru mobilitatea urbană durabilă și astfel reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului. Tema ediției din acest an este “Mobilitatea cu zero emisii pentru toți” și se va desfășura în perioada 16-22 septembrie. Primăria Sibiu organizează două concursuri cu premii, unul pentru copii și unul pentru cei mari. Fiecare participant se poate înscrie în concurs o singură dată, cu un singur cont de Facebook.  Mai multe detalii despre eveniment și despre concursuri AICI.

Avanpremieră la CineGOLD Sibiu – TENET

TENET este pelicula cu care CineGOLD îi salută pe iubitorii filmelor de cinema. Thrillerul de spionaj science-fiction, învăluit în mister, este un blockbuster proeminent pe care nu trebuie să îl ratezi. Biletele pot fi achiziționate online pe www.cinegold.ro si prin aplicația gratuită CineGOLD, unde aveți oportunitatea de a participa automat la supertombola săptămânală.

Sibiu Guitar Meeting Legacy

Cea de-a șasea întâlnire a chitariștilor din România “Sibiu Guitar Meeting #Legacy” se va desfășura în perioada 18-20 septembrie, în Piața Habermann. Mai multe detalii despre eveniment AICI.

Sibiu Open 2020

Cel mai recunoscut turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open, începe în data de 19 septembrie la Tenis Club Pamira. Turneul va avea loc chiar înainte de prestigiosul turneu de Grand Slam, Roland Garros.
Detalii despre program și jucătorii participanți, pe www.sibiuopen.com.

Cinema Centrul Cultural Ion Besoiu

Terasa cu flori de la Centrul Cultural ‘’Ion Besoiu’’ este locul unde alături de cei dragi poți petrece o seară liniștită, te poți bucura de filme de artă, în premiera la Sibiu, sau poți revedea filmelele preferate, mari succese de box-office.  Biletele la cinema se pot achiziționa online, pe platforma Eventbook.ro sau la Casa de bilete a Centrului. Programul poate fi consultat AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu