scandal electoral la arpașu de jos - război în on-line cu conturi false. s-a lăsat cu plângeri penale

O campanie electorală nu e niciodată ușoară. În orașele mari, miza este uriașă, așa că nu e nimic neobișnuit să apară discuții în contradictoriu între candidați sau acuze de tot felul. Dar, când este vorba despre primăria unei comune, te-ai aștepta ca lucrurile să nu fie atât de învolburate. La Arpașu de Jos campania pentru localele din 2020 va rămâne multă vreme în memoria locuitorilor.

Și asta pentru că este pentru prima dată când apar acuze în social media. Deocamdată nu se știe cine le-a lansat, dar probabil vor afla autoritățile, pentru că actualul primar, Constantin Văcariu, a făcut o plângere penală. Acesta dorește să demonteze acuzele conform cărora el ar fi fost în spatele unor conturi false de Facebook pe care au fost postate mai multe poezii- pamflet care îl elogiau pe el și îi defăima pe ceilalți candidați la funcția de primar.

”Au apărut câteva conturi de Facebook, false evident, fără o identitate anume…au fost postate mai multe poezii care aduceau jigniri atât celorlalți candidați la primărie, cât și familiilor acestora. În schimb, despre mine vorbeau frumos. Din această cauză toată lumea a crezut că eu sunt în spatele acestor acțiuni, ceea ce este absolut fals. Tocmai de aceea am făcut o plângere  penală, am raportat paginile la Facebook și sper că se va afla cine le-a făcut”, spune Constantin Văcariu.

scandal electoral la arpașu de jos - război în on-line cu conturi false. s-a lăsat cu plângeri penale

Actualul primar candidează pentru al treilea mandat, din partea PNL. Contracandidații săi sunt Vasu ioan Vasile de la PSD, Halmaghi Viorel de la PMP și Pamp Nicolae de la Partidul Verde.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu