viitorul e acum - experiența unui tânăr din sibiu aproape orb cu ochelarii inteligenți
foto: Captură YouTube

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, își imaginează un viitor în care realitatea augumentată va fi tot ce ai nevoie. Acesta va lansa în 2021 primii ochelari inteligenți care te vor face să renunți la smartphone și televizor, fiindcă, prin intermediul unei aplicații, vei putea vizualiza pe ochelari absolut tot ce ai nevoie. În multe domenii se folosesc ochelari asemănători. O companie de tech ajută persoanele cu probleme de vedere, iar printre beneficiari se numără și un sibian, potrivit MEDIAFAX.

Radu Coman este din Sibiu și are 34 de ani. În urma unui accident auto, aproape și-a pierdut vederea. În prezent, vede la doar 20% din capacitatea normală, iar ochelarii inteligenți îi sunt de mare ajutor. Spune că i-au schimbat viața.

„Consider că o să mă ajute foarte mult și este foarte ok că am înțeles că se citește și de pe monitoare. Și asta mă ajută foarte mult pe mine pentru că în ce lucrez eu țin foarte mult legătura cu oamenii”, consideră Radu Coman.

YouTube video

Cât despre ochelarii inteligenți ce vor fi lansați anul viitor de Mark Zuckerberg, aceștia vor schimba viețile multor oameni. Practic, cu o aplicație, pe ochelari vei vedea proiectat televizorul, telefonul sau chiar cel mai bun prieten.

„Multe tipuri de device-uri precum cărțile, jocurile, diferite lucruri pe care le au oamenii, televizoarele. Nu este clar că în viitor toate acestea trebuie să mai fie obiecte fizice. Dacă stai lângă mine, holograma ta e aici alături și poate alt prieten de-al tău stă pe canapea tot sub formă de hologramă. Și vrem să jucăm cărți. Pur și simplu mișc din degete și iată un pachet de cărți virtuale și pot să le împart. Cred că va fi o nebunie”, spune Mark Zuckerberg.

Sursa: MEDIAFAX

 

Ultima oră

Comentariul meu