video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudate

Cadrele medicale din Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost aplaudate de colegi și pacienți, joi, la ora 12.00, timp de un minut și au aplaudat, la rândul lor, în semn de prețuire față de angajații din sănătate din întreaga lume. Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului, tema din acest an fiind „Siguranța lucrătorilor din sănătate, o prioritate pentru siguranța pacientului”.

YouTube video

„Nu putem avea pacienți în siguranță dacă nu este în siguranță și personalul medical. Aceasta a fost marea provocare cu care ne-am confruntat în această perioadă de pandemie și spre care ne-am canalizat eforturile. Prin urmare, asigurarea echipamentului de protecție pentru cadrele medicale am considerat-o în permanență la fel de importantă ca toate celelalte servicii pe care le oferim în cadrul spitalului, în scopul vindecării pacienților noștri”, spune Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.  video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudate

Personalul din spitale a fost aplaudat și de reprezentanții Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Personal medical în siguranță înseamnă pacienți în siguranță. De Ziua Mondială a Pacientului, ne îndreptăm recunoștința către cadrele medicale care ne ajută să traversăm una dintre cele mai grele încercări ale zilelor noastre: pandemia de COVID-19. O pandemie care deja ne-a răpit multe cadre medicale. E important să ne păstrăm medicii și asistentele sănătoși pentru a avea pacienți bine tratați. Spitalele sunt vitale pentru a avea comunități sănătoase. Respectarea regulilor este vitală pentru a avea comunități sănătoase. Sănătatea are nevoie de fiecare dintre noi. Crește sau se prăbușește în funcție de cât de mult respect avem pentru ea”, transmite Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu. video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudateDe asemenea, Mircea Crețu, prefect și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj de susținere pentru cadrele medicale care depun eforturi considerabile în timp de pandemie.

„Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranța Pacientului, doresc să transmit sincere mulțumiri întregului personal medical din județul Sibiu și nu numai, pentru toate eforturile depuse pentru sănătatea cetățenilor, mai ales în această perioadă de pandemie, când implicarea și munca au atins cote maxime! Mulțumim pentru răbdare, grijă și profesionalism! Urez tuturor, personal medical și pacienți deopotrivă multă, multă sănătate!”. video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudatePentru a marca Ziua Mondială a Pacientului, clădirea Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu (strada Aleea Filozofilor nr.3-5) va fi iluminată în portocaliu în data de 17 septembrie, timp de o oră, între orele 20:00 – 21:00. De asemenea, cadrele medicale ale spitalului vor purta pe tot parcursul zilei de 17 septembrie câte un accesoriu de culoare portocalie. Portocaliu este culoarea desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment.

De la debutul pandemiei COVID-19, pentru protejarea cadrelor medicale și a pacienților internați și consultați în zonele COVID și NON-COVID s-a utilizat o cantitate foarte mare de echipamente de protecție – peste 10.000 de bonete medicale, 6.250 de botoșei, 1.452 combinezoane de protecție, 6.000 de halate de unică folosință, 1.760 de kit-uri de protecție (halat, botoșei, cagulă), 140.000 de mănuși, 53.700 măști chirurgicale, 6.075 măști FFP2 și 530 de viziere și ochelari de protecție. Valoarea totală a echipamentelor de protecție utilizate depășește 400.000 lei. Alți 54.000 au fost cheltuiți de spital pentru materiale de curățenie, iar 111.855 pentru dezinfectanți.  video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudate

video foto: moment emoționant la spitalul de pneumoftiziologie din sibiu – cadrele medicale aplaudate

În cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, de la începutul anului și până în prezent au fost externați aproape 1.700 de pacienți, 270 dintre aceștia fiind pacienți cu COVID-19. De asemenea, în ambulatoriu, în anul 2020 au fost consultați 8328 de pacienți, dintre care 1153 copii și 7175 adulți.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 14-18 septembrie 2020 ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România”. ANMCS propune ca în toată această săptămână, atât personalul medical, pacienții, aparținătorii, cât și orice persoană care apreciază munca depusă de personalul medical, mai ales în această perioadă, să poarte un obiect vestimentar sau accesoriu de culoare portocalie (cravată, panglică, eșarfă, broșă, banderolă) prin care să marcheze Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

De asemenea, ANMCS a propus ca în data de 17 septembrie la ora 12:00, timp de un minut, oricine dorește să se alăture campaniei să se oprească și să aplaude în semn de apreciere și mulțumire pentru personalul medical.

 

Ultima oră

Comentariul meu