prefectura sibiu interzice inspectoratului școlar să mai dea informații legate de cazurile de coronavirus din școli și grădinițe
Foto Getty Images

De la începutul stării de urgență, toate informațiile legate de cazurile de covid din județ au fost furnizate de reprezentanții Prefecturii Sibiu. Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 16 din 4.04.2020 a Comitetului Județean pentru situații de Urgență, asta după ce informațiile puteau fi furnizate și de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean nu au primit însă această informare, iar o dată cu începerea școlii, au trimis comunicate de presă prin care făceau cunoscute cazurile de covid din școli și grădinițe și persoanele aflate în izolare, fiind contacți direcți ai celor infectați.

Cei de la ISJ spun că au făcut aceste comunicări din bună credință și datorită faptului că a început școala. Au apucat să trimită două astfel de comunicate, că Prefectura Sibiu le-a interzis să mai facă asta, invocând hotărârea care spune că vocea unică pentru astfel de informări este reprezentantul ei.

Ultima oră

Comentariul meu