precizări de la prefectura sibiu, după ce a interzis inspectoratului școlar să comunice cazurile covid
foto: arhivă

Încă de pe vremea când România se afla sub stare de urgență, Prefectura a fost numită „voce unică” în ceea ce privește comunicarea informațiilor referitoare la coronavirus. Odată cu începerea școlii, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au trimis comunicate de presă prin care informau câte cadre didactice și câți elevi sunt infectați cu SARS-CoV-2. IȘJ susține că a trimis aceste statistici din bună credință, susținând că nu a primit o informare de la Prefectură potrivit căreia nu ar avea voie să o facă. Instituția Prefectului Județului Sibiu vine cu clarificări. 

Reprezentanții Prefecturii Sibiu susțin că nu s-a impus niciun fel de cenzură vreunei insituții, ci doar s-a solicitat respectarea Hotărârii 16/04.04.2020.

„În urma informațiilor apărute în presă, conform cărora Inspectoratul Școlar Județean Sibiu susține că nu au fost informați cu privire la Hotărârea 16/04.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, precizăm următoarele:

  • Inspectoratul Școlar Județean Sibiu face parte din CJSU Sibiu, având ca membru pe inspectorul școlar general.
  • Instituția Prefectului județul Sibiu nu a impus cenzură vreunei instituții, doar a solicitat respectarea legislației în vigoare.
  • De asemenea, comunicările privind evoluția COVID-19 se realizează cu avizul Grupului de Comunicare Strategică”, explică Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ce spune Prefectul Mircea Crețu despre această situație

„De mai bine de 6 luni ne confruntăm cu această pandemie și cu toate greutățile pe care le-a adus. Comunicarea privind evoluția COVID-19 la nivel național se face de către Grupul de Comunicare Strategică, iar la nivel județean prin Vocea Unică, stabilită prin hotărâre de comitet județean pentru situații de urgență la nivelul instituției prefectului. Într-o situație generală dificil de gestionat, comunicarea fiind un element cheie, este important să se desfășoare unitar și dacă tot sunt stabilite niște modalități de comunicare este util să le respectăm”, transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu