număr record de olimpici înscriși la facultățile din sibiu - cel mai mare din ultimii ani

Din cauza pandemiei de COVID-19, procesul de depunere a dosarelor a trecut pe on-line, foarte puține universități acceptând cererile pe format de hârtie, cu prezența studentului. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu constată o creștere a numărului de cereri în comparație cu anii trecuți.

În acest an, admiterea la ULBS s-a desfășurat exclusiv online. În sesiunea de admitere din iulie, au fost înregistrate peste 9200 de dosare, ceea ce reprezintă un record absolut pentru universitatea sibiană. Pentru sesiunea din iulie, există deja informații concrete. “În sesiunea de admitere din vară au fost declarați admiși 2693 de studenți pentru studii de licență și 798 la master. În cadrul acestei sesiuni, au fost ocupate locurile în proporție de 75%, rămânând aproximativ 25% neocupate, care s-au scos la concurs în toamnă. Pentru sesiunea de toamnă, până în acest moment avem înscriși 588 de candidați pentru studii de licență și 630 pentru masterat.”, spune prorectorul prof.univ.dr.ing Adrian Pascu.

Sesiunea de admitere de toamnă este încă în desfășurare. La facultatea de Medicină, pentru specializarea Farmacie, admiterea a început abia joi, 17 septembrie.

Cel mai mare număr de olimpici, înscriși la ULBS

O veste îmbucurătoare și un motiv de mândrie pentru Universitatea Lucian Blaga, este faptul că în acest an, a fost înregistrat cel mai mare număr de olimpici care au optat pentru continuarea studiilor la universitatea din Sibiu. “Avem 29 de olimpici care au confirmat locul la ULBS, este un record absolut”, a precizat Sorin Radu

Studenții străini sunt așteptați la Sibiu

În fiecare an, Sibiul primește studenți noi și din afara țării. Conducerea universității asigură locuri de cazare pentru toți cei care vin din afara țării. Cei mai mulți sunt bursieri ai statului român din Republica Moldova, dar și studenți Erasmus. “Vom acționa conform reglementărilor. De exemplu, studenții care vin din Republica Moldova, nu sunt obligați să stea în izolare. Pentru toți avem locuri asigurate în cămine, ca în fiecare an. Dacă lucrurile se schimbă, vom acționa conform legislației impuse. Momentan avem peste 50 de studenți străini interesați, însă linia o putem trage abia după data de  1 octombrie. “, a mai explicat Sorin Radu.

Ultima oră

Comentariul meu