Zeci de sedii pentru permise și înmatricularea vehiculelor se vor înființa în toată țara, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, scrie AGEPRES.
Astfel, serviciile publice judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor vor organiza 26 de sedii secundare în alte localităţi, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ.
„Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei”, a declarat Marcel Vela.
În aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. În zilele de marţi şi joi, cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile reşedinţă de judeţ.
Un nou sediu în județul Sibiu
Cele 26 de sedii vor funcţiona în Sebiş – Arad, Câmpulung – Argeş, Oneşti – Bacău, Năsăud – Bistriţa Năsăud, Dorohoi – Botoşani, Făgăraş – Braşov, Caransebeş – Caraş-Severin, Câmpia Turzii – Cluj, Medgidia – Constanţa, Tecuci – Galaţi, Topliţa – Harghita, Petroşani – Hunedoara, Urziceni – Ialomiţa, Paşcani – Iaşi, Bragadiru – Ilfov, Sighetu Marmaţiei – Maramureş, Reghin – Mureş, Roman – Neamţ, Caracal – Olt, Câmpina – Prahova, Mediaş – Sibiu, Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Lugoj – Timiş, Măcin – Tulcea, Bârlad – Vaslui şi Drăgăşani – Vâlcea.
„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului din judeţele pe care le-am enumerat vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate”, a spus Vela.
El a precizat că se lucrează „intens” şi la finalizarea proiectului cărţii electronice de identitate, a cărei emitere este prevăzută în august anul viitor, şi la definitivarea informatizării actelor de stare civilă până la jumătatea anului 2022.
„Astfel, cetăţeanul va putea solicita şi obţine online certificatele de stare civilă, indiferent de locul unde se află. Pentru acest lucru vor fi digitalizate peste 82 de milioane de acte de stare civilă, reprezentând arhivarea pe ultimii 100 de ani, ceea ce este unic în lume”, a afirmat Vela.
Sursa: AGERPRES