școlile închise pentru alegerile locale - elevii vor face cursuri online

Mai este o săptămână jumătate până la alegerile locale din 27 septembrie. Și cum majoritatea secțiilor de vot sunt amenajate în instituții de învățământ, trebuie luată o decizie cu privire la cursurile din vinerea dinaintea alegerilor și lunea de după alegeri. Cel mai probabil se vor ține cursurile online, dar în ceea ce privește grădinițele nu s-a luat încă o decizie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean nu au încă o certitudine în ceea ce privește cursurile de vineri, 25 septembrie și luni, 28 septembrie. Dar, cel mai probabil, spun ei, orele se vor ține online.

”E o chestiune națională această decizie, așa că încă așteptăm informări de la Ministerul Educației. Eu am cerut ca luni să se facă dezinfecție totală în instituțiile școlare unde sunt secții de votare, pentru a putea începe marți în condiții sigure. Așa că cel mai probabil luni o să fie cursuri online, iar vineri la fel, pentru că se fac pregătiri. Dar, nu e încă nimic sigur, așteptăm și de la Minister”, spune Alexandru Dumbravă, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Dacă în cazul elevilor se poate găsi o soluție, în cazul copiilor din grădinițe, cel mai probabil, vor avea două zile libere.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu