razii în zonele de cale ferată - zeci de oameni surprinși că traversau prin locuri nepermise

Secţiile regionale de Poliţie Transporturi şi Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime au sancţionat contravenţional 68 de persoane, în perioada 7 – 14 septembrie, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise, în cadrul acţiunii Rail Action Week derulate la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat peste 900 de poliţişti, alături de reprezentanţi ai instituţiilor partenere, fiind verificate 1.465 de persoane şi 1.200 de vehicule, în zona a 748 de treceri la nivel cu calea ferată, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Au fost semnalate cinci distrugeri aduse echipamentelor de semnalizare şi echipamentelor esenţiale pentru siguranţa traficului feroviar, în trei situaţii cei în cauză fiind surprinşi în flagrant delict.

Totodată, a fost identificată o persoană care a provocat distrugeri echipamentului necesar pentru buna funcţionare a unui vagon.

„Au fost efectuate 320 de verificări în zone de siguranţă considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri) şi, împreună cu specialişti ISU, au fost verificate 30 de transporturi feroviare de mărfuri periculoase, fiind semnalate două nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni legale”, precizează IGPR

Ultima oră

Comentariul meu