incendiu pe dealul gușteriței - ard hectare întregi de vegetație
FOTO arhivă

Incendiile de vegetație sunt tot mai dese în județul Sibiu. După ce, în cursul zilei de miercuri, pompierii sibieni au intervenit pe strada Viticultorilor pentru a stinge flăcările, acum se află pe Dealul Gușteriței, unde intervin pentru lichidarea mai multor focare. 

UPDATE

În urmă cu puțin timp pompierii militari au lichidat incendiul. Au ars peste 35 hectare de vegetație uscată și resturi vegetale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Știrea inițială

La fața locului s-au deplasat de urgență, în mod gradual, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 14 pompieri militari precum și o autospecială de serviciu.

„Intervenția pompierilor militari sibieni este îngreunată de condițiile de vânt existente. Aceștia intervin pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă sub formă de focare pe o suprafață de aproximativ 7 hectare”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Intervenția se află în dinamică.

Ultima oră

Comentariul meu