mai tare ca în filme - trei candidați cu același nume vor să ajungă primar la alțâna
Foto Doru Apostol

Alegerile, fie ele locale sau prezidențiale, au adus mereu dileme alegătorilor. E greu să te decizi cui să dai votul, pentru că de el depinde, cel puțin teoretic, viitorul. Pentru locuitorii din Alțâna alegerile din acest an sunt cu atât mai ”grele” cu cât la funcția de primar candidează trei persoane care au același nume. Pe lângă responsabilitatea votului, votanții din Alțâna vor avea și responsabilitatea votului pus în căsuța pe care și-o doresc.

Dacă s-ar fi numit Popa sau Popescu, nume foarte des întâlnite la români, poate că ar fi fost de înțeles. Dar să se numească Bucșă și cu toții să candideze la primăria Alțâna, mai rar…Nu e nimic premeditat, ci o pură ”nimereală”. Toți cei trei bărbați care își doresc să fie primarul comunei Alțâna poară același nume de familie- Bucșă. Așa că cei care vor merge la vot în data de 27 septembrie vor trebui să citească foarte bine prenumele și să fie atenți la poziția pe care vor pune ștampila. Pentru că, până acum, obișnuiți să se ghideze după numele de familie, ar putea rata candidatul dorit și să ofere votul contracandidatului.

Dar, unul dintre candidați, Aron Bucșă, din partea USR Plus, nu se teme de acest lucru. ”Poate o mai fi cineva  care să mai greșească, dar nu mă tem din cauza asta. Dar aștept buletinele de vot, să primim un specimen, un xerox, ceva, să le arăt oamenilor unde mă găsesc. Eu, de exemplu, sunt pe locul patru”, spune Aron Bucșă. Candidatul nu se știe rudă apropiată cu ceilalți doi aspiranți la funcția de primar, dar crede că probabil de la străbunici în jos ”or fi fost ceva neamuri”.

Un alt candidat ce poartă numele de familie Bucșă este actualul primar, cunoscut după prenumele de Ioan. Acesta își dorește un al patrulea mandat în fruntea administrației din Alțâna, pentru că ocupă această funcție din 2008. De atunci a candidat din partea PSD.

Tot un Ioan Bucșă, dar care se numește și Adrian, poate fi regăsit pe afișajul electoral din Alțâna. Va apărea și pe buletinele de vot, candidat din partea PNL. Ioan Adrian Bucșă candidează pentru a doua oară pentru funcția de primar, din nou împotriva contracandidatului de la PSD, în fața căruia a pierdut alegerile acum patru ani.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu