încă zece cazuri de covid 19 la academia forțelor terestre din sibiu
Facebook: Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu

La Academia Forțelor Terestre din Sibiu s-a făcut o nouă serie de testare a celor care se întorc la școală. În urma acesteia alte zece persoane au fost depistate pozitiv la noul coronavirus.

”La nivelul Ministerului Apărării Naționale s-a luat decizia ca anul școlar să înceapă cu respectarea tuturor normelor de siguranță, motiv pentru care toți cei care intră în Academie sunt testați. În ultimele zile s-au făcut 400 de teste pentru că a venit o nouă serie de studenți”, explică Daniel dorobanțu, purtător de cuvânt al AFT.

Din aceste teste 10 s-au întors cu răspuns pozitiv. ”Este vorba despre un comandant de subunitate și 9 studenți. Cu toții sunt asimptomatici”, spune Daniel Dorobanțu.

Săptămâna trecută o altă studentă a fost diagnosticată cu Sars Cov- 2. În urma anchetei epidemiologice, unul din contacții săi direcți – un comandant de subunitate a fost depistat pozitivi, la fel ca alți trei studenți. dintre aceștia unul nu a intrat încă în incinta AFT.

Până la 1 octombrie, până când va începe anul universitar, la AFT se vor mai întoarce studenți, care la rândul lor vor fi testați.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu