un sibian are succes în madrid - a deschis un restaurant cu specific spaniol
foto: Facebook/Puro Bouquet Restaurante

Darius Traian Suciu s-a născt în Sibiu, însă în Spania, lângă Madrid, a reușit să-și vadă visul împlinit. Și-a deschis un restaurant în Alcalá de Henares și, spre deosebire de alţi români care au mizat pe tradiţia de acasă, Darius a optat pentru stilul spaniol şi a avut succes, scrie MEDIAFAX.

Un restaurant spaniol gestionat de un român nu este ceva foarte des întâlnit în Spania. Într-o ţară în care oamenii îşi petrec foarte mult timp socializând la bar sau pe terase, trebuie să cunoşti foarte bine cultura şi aşteptările clientului.

Darius Traian Suciu a înţeles asta de la început şi nu i-a fost teamă să investească într-un restaurant spaniol cu toate dotările necesare. Prima lui afacere a creat-o la 19 ani, în România, după care a emigrat în Spania.

În urmă cu 5 ani a deschis uşile la „Puro Bouquet”, restaurantul său din Alcalá de Henares. Darius are acum 5 angajaţi, este apreciat tocmai pentru specificul spaniol, iar clienţii săi îl întreabă despre mâncarea românească şi despre România.

Pandemia i-a dat însă planurile peste cap şi acum face eforturi uriaşe ca să depăşească criza din sectorul Horeca, afectat de restricţiile sanitare tot mai dure.

„M-am dedicat gastronomiei spaniole şi nu am vrut să merg pe gastronomia românească. Clienţii fideli sunt foarte mulţumiţi. S-au obişnuit şi respectăm toate cerinţele lor. Vor să vadă castelul lui Dracula, să mânânce tipic românesc. De multe ori le fac aşa câte ceva, în afara meniului, ca să probeze. Sunt mulţumiţi, dar mulţi vor să vadă şi să cunoască România”, a spus Darius Traian Suciu, patronul restaurantului „Puro Bouquet” din Alcalá de Henares.

Acesta spune că în prima săptămână după lockdown a fost totul foarte bine, oamenii veneau în număr mare la restaurante, însă după 2-3 săptămâni lucrurile s-au schimbat, iar sectorul Horeca rezistă greu.

„Am zis că se termină lumea. Era coadă, toată lumea voia să mânânce şi să bea de parcă nu mai exista băutură şi mâncare pe lume. La 2 – 3 săptămâni situaţia s-a schimbat radical. Nu câştigăm. Acuma scoatem bani din buzunar ca să rezistăm. Acuma depinde de fiecare, care rezistă mai mult. Vom vedea cine o să închidă şi cine o să reziste. De multe ori sunt nişte chestii inutile, dar legea e lege şi trebuie să le respectăm. Totul depinde de guvern”, a mai spus Darius Traian Suciu.

Sursa: MEDIAFAX

Ultima oră

Comentariul meu