video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement
sursa: iytimg

Primăria Sibiu a făcut primii pași concreți pentru o investiție de amploare care va transforma dealurile Gușteriței într-un nou obiectiv pentru sport și petrecerea timpului liber.



video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement

video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement

video
play-sharp-fill

“Continuăm crearea de obiective pentru agrement și sport pentru că, pe lângă investiții în infrastructură, educație și sănătate, și acestea sunt importante pentru calitatea vieții locuitorilor. Zona este frecventată de sibieni, dar nu la potențialul pe care îl are. Prin acest proiect va deveni un obiectiv de ecoturism, un loc în care sibienii pot petrece timpul alături de familie și prieteni, făcând sport sau bucurându-se de activități în natură. De asemenea, acest proiect se înscrie în demersurile noastre de a adăuga Sibiului un nou element de atracție turistică, creând infrastructura pentru petrecerea timpului liber care pune în valoare cadrul natural și cultural al orașului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement

Primăria Sibiu a alcătuit un prim concept al proiectului, cel care va sta la baza contractării elaborării documentației pentru studii și proiectare. De asemenea, s-a depus deja la ADR Centru o cerere de finanțare din fonduri europene a serviciilor de asistență tehnică pentru acest proiect, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, aceasta aflându-se în prezent în evaluare. video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement

Concret, pe dealurile din zona Gușterița, Primăria propune următoarele amenajări, care vor fi analizate din punct de vedere al fezabilității în etapa elaborării studiilor tehnice:

  • marcarea a două trasee de ciclotursim și drumeție și anume un traseu cu grad de dificultate scăzută, amenajat pe o lungime de 3-4 km și un al doilea cu grad mediu de dificultate, amenajat pe aproape 15 km, cu câteva zone intermediare de popas. Acest ultim traseu va conecta Sibiul cu rețeaua pentru cicloturism și drumeții din Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului, în zona Sibiu – Sighișoara – jud. Brașov), urmând văile sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Astfel, aceste trasee vor alcătui un obiectiv de ecoturism care va fi amenajat cu respectarea și punerea în valoare a cadrului natural
  • un roller coaster de tip montan care va avea traseul cu plecare din vârful Dealului Gușteriței, urmând configurația terenului până la piciorul Dealului.
  • o pârtie de ski cu suprafață artificială pentru începători, un obiectiv de recreere pe tot parcursul anului, care ar crea posibilitatea antrenamentelor de ski, indiferent de anotimp.
  • un parc de joacă tematic cu instalații educative și distractive în care copii vor învăța în mod non-formal; parte din acest parc va fi o tiroliană cu grade diferite de dificultate.
  • amenajarea proximității turnului amplasat în Dealul Gușteriței, lângă cruce, prin crearea unei terase panoramice în acest punct de belvedere cunoscut al Sibiului. Accesul se va face și prin intermediul unor scări care pornesc din strada Viilor și, eventual, printr-un funicular de mici dimensiuni.

video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement video foto: dealurile gușteriței, transformate în obiectiv pentru sport și agrement

Sibienii vor fi implicați direct în amenajarea acestui obiectiv. În primă fază, Primăria Sibiu va lansa un concurs prin care acest obiectiv să primească o denumire dată tocmai de cei care se vor bucura de el.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. E campanie electorala.
    Au facut zeci-sute de km de piste de biciclete. Conform codului rutier, pista de biciclete e destinata exclusiv bicicletelor si trotinetelor electrice. Cine circula pe pista? Toata lumea! Si e normal pentru ca trotuarul a fost transformat in pista de biciclete fara cunoasterea legislatiei probabil. Cine sufera? Si pietonul care nu cunoaste legislatia (nu are voie pe pista de biciclete – contraventie 1-3 puncte valorice de penalizare) si chiar daca ar sti pe unde sa mearga si biciclistii care cred ca au ceva pentru ei, dar nu au! De ce la semnalizarea pistei de biciclete nu sunt puse panouri de avertizare cu privire la acces pe pista si contraventia stipulata de lege?
    De ce politia locala nu aplica legea pe pista de biciclete?
    Despre ce discutam daca nici ce avem nu se respecta! Nu m-ar mira sa se spuna ca avem catre Rasinari drum expres. Intai hai sa facem ce avem sa fie real – adica pista de biciclete, trotuare, alei in parcuri si apoi putem continua.
    Si sa vedem si o politie locala care-si face datoria (aplica legea)!

  2. Bravoooo, stricati un deal renumit in toata Europa(red bull romaniacs) .
    Pentru pasionatii de enduro nu se face nimic.
    Sunt curios cati biciclisti o sa mearga in gusterita