proiecte de sprijin pentru imm-urile din județul sibiu

În ultimii 20 de ani, orașul Sibiu a atras mulți investitori străini. Din păcate județul per ansamblu a fost vitregit. Concentrarea economică în jurul Sibiului a defavorizat restul zonelor. „Strategia noastră de dezvoltare economică a județului Sibiu are o altă abordare și prevede două direcții: crearea de poli economici în zonele Mediaș, Agnita, Avrig, Săliște și Dumbrăveni, dar și programe și proiecte, inclusiv facilități pentru IMM-uri”, a declarat Petru Florea.

Avem în județ un paradox: municipiul Sibiu s-a dezvoltat foarte mult și atrage oameni ca navetiști din zone îndepărtate ale județului, ceea ce presupune un efort important pentru aceștia. Lipsa investițiilor în zonele respective se resimte în nivelul de trai, ceea ce determină ca atât tinerii cât și cei mai puțin tineri să plece spre Sibiu. “Constatăm nu doar apariția sărăciei în aceste zone, ci mai grav, o depopulare a acestora, mai ales în mediul rural. În acest ritm în 20 de ani vom avea zeci de sate din județ pustii. Deja sunt 12 sate in aceasta situație și numărul lor creste”, a explicat Petru Florea, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Viziunea viitorului economic al județului trebuie gândită pentru o dezvoltare unitară, fără discrepanțele actuale. Pentru că e mai dificil de atras mari investitori în aceste localități, viitorii consilieri județeni PRO România au gândit o serie de proiecte pentru IMM-uri. Acest sector al micilor întreprinzători locali este vital în viziunea PRO România pentru orașele si comunele din județ. În parteneriat cu autoritățile locale, Petru Florea va propune atât o serie de facilități și subvenții de la Consiliul Județean, cat si asistență pentru accesarea unor programe guvernamentale pentru încurajarea investițiilor mici. “Sunt zeci de mii de sibieni plecați la muncă în străinătate din aceste localități, care acum ar dori să se întoarcă acasă. Au bani strânși cu efort și doresc să facă mici investiții, dar au nevoie de încredere si susținere. Este de datoria autorităților locale și județene să îi sprijinim și să le creăm facilități pentru că odată cu întoarcerea lor apar investiții care aduc locuri de muncă în zonă și plus valoare economică pentru localitățile respective, localități de tradiție ale județului Sibiu”, a explicat Petru Florea, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu