Doliu la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Profesorul universitar Victor Grecu a decedat. Acesta avea 83 de ani.
Anunțul a fost făcut pe site-ul ULBS. Profesorul universitar Victor Grecu și-a dedicat aproape cincizeci de ani din viață cercetării științifice.
„Într-o zi de o mare încărcătură simbolică și religioasă ne-a părăsit un spirit profund creștin și un om care și-a dedicat aproape cinci decenii din viață cercetării științifice. Profesorul universitar Victor V. Grecu (25.05.1937 – 08.09.2020) a avut o activitate impresionantă în cadrul comunității academice: decan și apoi prorector al Universității din Oradea, prorector al Seminarului Pedagogic Universitar din Sibiu, șef de Catedră, secretar științific al Senatului Universității Sibiene, cercetător științific principal I al Academiei Române, redactor-șef al revistei Institutului de Cercetări Socio-Umane din Sibiu. Distincția de Doctor Honoris Causa, premiile (Diplomă de onoare a Senatului Universității, Diploma de Excelență a Congresului Spiritualității Românești) și medaliile pentru merite în învățământ pe care pe care le-a primit vin să se adauge la definirea profilului său”, se arată pe site-ul ULBS.
Foștii studenți, dar și colegii profesorului de la Facultatea de Litere și Arte își vor aminti mereu cu admirație și nostalgie de „omul sobru în costum” căruia îi plăcea să se înconjoare de oameni.
„Foștii săi studenți și colegi de la Facultatea de Litere și Arte își amintesc cu admirație și nostalgie de Profesorul cu o operă întinsă pe mai multe arii de cercetare (lingvistică generală și comparată, lingvistică romanică, lingvistică structurală și matematică, limbă română contemporană, folclor literar românesc, istoria limbii literare, dialectologie), de lucrările sale de sinteză (peste paisprezece la număr), pe care îi făcea plăcere să le măsoare „cu cotul”, de cursurile sale universitare. Va rămâne în memoria mai multor generații omul sobru în costum bleumarin, gustul său afirmat pentru culoarea violet (pe care o considera o formă de declarație a prețuirii celuilalt), plăcerea sa de a se înconjura de oameni. (Această bucurie a apropierii de ceilalți și-o mărturisea inclusiv atunci când dezvăluia numărul doctoranzilor celor pe care îi păstorise: peste 80!).
Drum lin, Domnule Profesor!”, se mai arată pe site-ul ULBS.