ultimele ore din viața bărbatului omorât în terezian - criminalul a aruncat cuțitul într-un pârâu

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei din Terezian. Cu câteva ore înainte să fie omorât, Dan Santo și criminalul au avut un schimb de replici, pe terasa unui bar. În jurul orei 03,00, sibianul a fost înjunghiat. Agresorul a aruncat cuțitul într-un pârâu și a fugit. 

Crima a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul Terezian din Sibiu. Din cercetările efectuate de către procurori, s-a reţinut faptul că între victimă și agresor exista un conflict mai vechi.

DAN SANTO ESTE TÂNĂRUL UCIS ÎN TEREZIAN – AVEA DOI COPII

Dan și-a petrecut ultimele ore din viață pe terasa unui bar

Potrivit procurorilor sibieni, victima se afla pe terasa unui bar din oraș, alături de mai multe persoane, unde consuma băuturi alcoolice. La un moment dat, în zonă a apărut un alt bărbat – cel care, două ore mai târziu, avea să-l omoare.

„În fapt s-a reţinut că în noaptea de 09/10.09.2020 victima S.M.D. (în vârstă de  28 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), împreună cu alte persoane, se aflau pe terasa unui bar din cartierul Terezian, unde consumau băuturi alcoolice. În jurul orei 01:00 prin fața barului a trecut autoturismul marca Opel Corsa, condus de o persoană de sex masculin în care se afla  inculpatul  A.R.G., autoturismul a încetinit, iar între victimă  și inculpatul A.R.G. (în vârstă de  25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), a existat un schimb de replici, cei doi având un conflict mai vechi”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ultimele ore din viața bărbatului omorât în terezian - criminalul a aruncat cuțitul într-un pârâu
Foto profil public Facebook Santo Dan

Înjunghiat în zona inimii. Cuțitul, aruncat în pârâu

După schimbul de replici, agresorul a plecat. O oră mai târziu, victima s-a ridicat de la masă și s-a urcat într-un autoturism. L-a observat pe inculpat, l-a urmărit, iar la un moment dat, chiar în apropierea casei sale, s-au oprit.

„Autoturismul a plecat, iar ulterior, în jurul orei 02:00 victima, împreună cu alte trei persoane s-au deplasat cu autoturismul BMW spre str. Daliei, victima S.M.D. a observat autoturismul Opel Corsa care a virat pe aceasta stradă și i-a spus şoferului  BMW-ului să meargă după el.

După aproximativ 30 de metri, respectiv aproape de intersecția străzilor Daliei și Crăițelor, unde era și domiciliul inculpatului, mașinile au oprit. Victima şi inculpatul A.R.G au coborât din mașini, între aceștia având loc un schimb de replici și o îmbrânceală. Inculpatul, având un cuțit asupra sa a înjunghiat victima S.M.D. în zona inimii, acesta a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ, decedând în scurt timp”, se mai arată în comunicat.

Cuţitul a fost aruncat ulterior de pe podul peste pârâul Argintului de unde a fost  recuperat de organele de cercetare penală. Procurorii spun că autorul crimei se afla în stare de recidivă postexecutorie.

VEZI IMAGINI VIDEO CU CRIMINALUL

Criminalul a fost reținut. Procurorii  vor cere să fie arestat preventiv

„Prin ordonanţa din data de 10.09.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., iar prin ordonanţele din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul A.R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen.  cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod pen”, se mai arată în comunicatul de presă.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 10.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului A.R.G, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile. ultimele ore din viața bărbatului omorât în terezian - criminalul a aruncat cuțitul într-un pârâu

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Criminalistic şi Poliţia Locală Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu