situație specială pentru elevii școlii i.l. caragiale - vor învăța în containere amplasate la școala 25
Scoala nr. 25 din Valea Aurie

Elevii ciclului primar, secția germană, ai școlii nr 16- I.L. Caragiale din Sibiu, vor începe anul școlar…la școala 25. Este una din situațiile speciale generate de necesitatea distanțării fizice în lipsa spațiului suficient. Situația elevilor a fost îndelung discutată după ce părinții elevilor s-au revoltat după ce elevii au fost repartizați într-o clădire din Piața Cluj, a școlii 12, care la acel moment se afla într-o stare avansată de deteriorare.

Consiliul Local Sibiu a aprobat alocarea a 300.000 de lei pentru închirierea de containere modulare ce vor fi amplasate în curtea școlii nr. 25 din cartierul Valea Aurie. În aceste containere urmează să învețe aproximativ 140 de elevi din ciclul primar, secția germană, de la școala 16. Containerele vor asigura spațiul necesar pentru 5 clase, fiecare cu toaletă proprie.

Decizia a fost luată din cauza lipsei de spațiu la școala 16, unde vor începe lucrări de reabilitare și extindere. În contextul nevoii distanțării fizice, spațiul nu ar fi fost suficient pentru ca orele să se desfășoare în bune condiții. ”Motivația amplasării modulelor în incinta unei alte unități de învățământ rezidă din faptul că școala gimnazială nr. 25 se află în apropierea școlii gimnaziale nr. 16 și deține spațiu suficient”, se arată în hotărârea Consiliului Local.

Containerele vor fi livrate abia peste trei săptămâni, timp în care elevii de la germană primar vor merge la cursuri tot la școala 16. ”Am pregătit perioada aceasta, în sensul că am făcut orele mai scurte, iar programul va începe dimineața mai devreme, la 7:40, astfel încât toate clasele să poată ajunge la ore. Ne descurcăm așa până vor veni containerele și copiii de la germană se vor putea muta acolo”, spune Romulus Simion, directorul școlii 16- I.L. Caragiale.

Mutare cu scandal

situație specială pentru elevii școlii i.l. caragiale - vor învăța în containere amplasate la școala 25
Corpul de clădire din Piața Cluj care este renovat

situație specială pentru elevii școlii i.l. caragiale - vor învăța în containere amplasate la școala 25

Mutarea elevilor de la germană, ciclul primar, a fost cu scandal. Inițial acestora le-a fost repartizată o clădire din Piața cluj ce aparține școlii nr. 12, clădire care se afla într-o stare avansată de deteriorare pentru că nu mai fusese folosită de câțiva ani. Primăria a alocat fondurile necesare reparațiilor, dar părinții erau îngrijorați de faptul că lucrările nu vor fi terminate până în data de 14 septembrie. Lucrările au început, se vor finaliza, iar clădirea va fi pusă la dispoziția unităților de învățământ care au nevoie de spații. ”Lucrările de reabilitare a corpului de clădire aparținând școlii nr. 12 au fost contractate, sunt în curs și se vor finaliza în următoarele zile. Aceste spații vor fi puse la dispoziția altor unități de învățământ, în cazul în care vor necesita spații suplimentare.”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Directorul școlii 16 nu exclude posibilitatea ca elevii săi să învețe până la urmă în corpul de clădire din Piața Cluj, dar spune că acest lucru se va decide ulterior, împreună cu reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu