ai aflat și tu că prietenul la nevoie se cunoaște? descoperă aici 5 moduri inteligente de a reacționa atunci când cei din jur te dezamăgesc!

Mai devreme sau mai târziu, oricine ajunge să se confrunte cu dezamăgirile provocate de persoanele pe care le credea apropiate. Există momente când, într-o relație de prietenie, pot interveni atât neînțelegeri care se rezolvă ulterior, prin intermediul unei comunicări eficiente, cât și conflicte care fac astfel încât legătura să fie compromisă iremediabil, din cauza unui anumit tip de comportament care nu poate fi justificat.

În cazul în care ți s-a întâmplat să îți pierzi încrederea în cei despre care credeai că te-ar ajuta oricând în mod necondiționat, află că nu ești singurul care a trecut printr-o astfel de experiență. Există nenumărate persoane care ar avea multe de povestit despre momentele când s-au simțit trădate sau dezamăgite. Cea mai importantă lecție pe care o ai de învățat este că, mai important decât problemele cu care te confrunți, este felul în care alegi să te comporți pentru a le rezolva. 

5 moduri inteligente în care să reacționezi atunci când prietenii te dezamăgesc  

  • Nu juca rolul victimei

Multe persoane au tendința de a se plânge și de a juca rolul victimei atunci când cineva apropiat le-a înșelat încrederea. O astfel de atitudine nu îți aduce niciun beneficiu. În momentul în care vei înțelege că într-un conflict nu există niciodată un singur vinovat, vei reuși să depășești mai ușor acest moment. Chiar și în situația în care consideri că nu ai greșit cu nimic, ești responsabil de faptul că ai avut prea multe așteptări de la cei din jur și că nu ai văzut de la început adevăratul lor fel de a fi.  

  • Găsește soluții alternative

În cazul în care te simți dezamăgit deoarece o persoană nu a respectat un angajament sau nu ți-a dat o mână de ajutor la nevoie, cel mai important lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că există întotdeauna soluții alternative. 

Un prieten a jurat că îți va asigura un loc de muncă, iar apoi nu s-a ținut de cuvânt? Nicio problemă, dacă vei începe să-l cauți singur, mai devreme sau mai târziu îl vei găsi. Ți s-au promis bani pe care nu i-ai primit niciodată? Nu-i nimic, poți identifica alte posibilități, cum ar fi aceea a pune deoparte, în timp, suma de care ai nevoie, sau de a apela la Creditfix.ro pentru un împrumut rapid. Nimeni nu este de neînlocuit.

  • Acceptă faptul că nimic nu durează veșnic

Dezamăgirile vin odată cu așteptările. Pe acestea din urmă, psihologii le definesc ca fiind speranța ca cei din jur să se comporte într-un anumit mod, în ciuda incertitudinii. La rândul său, lipsa de siguranță cu privire la ceilalți este normală, deoarece nimeni nu știe, de fapt, cum va reacționa o persoană într-un context determinat. Prin urmare, atitudinea cea mai inteligentă pe care o poți adopta într-o relație, indiferent de natura sa, este aceea de a nu pretinde ceva vreodată. În acest fel, vei accepta mai ușor faptul că nimic nu durează veșnic, nici măcar legăturile dintre oameni. 

  • Învață ceva din fiecare experiență

Cum îți poate fi utilă o dezamăgire? Ea te va ajuta, pe de o parte, să devii un psiholog mai bun și, pe de altă parte, te va învăța că trebuie să te bazezi mai mult pe tine însuți și mai puțin pe ceilalți. Astfel, îți va fi mai simplu în viitor să alegi prietenii, să-ți asculți vocea interioară și să-ți folosești intuiția pentru a înțelege cât de strânsă poate deveni relația dintre voi. În același timp, vei deveni o persoană mai independentă și va fi mai ușor pentru tine să te descurci singur, în caz de nevoie. 

  • Răspunde cu indiferență

Prin indiferență nu se înțelege o atitudine rece pe care trebuie să o ai față de prietenul care ți-a înșelat încrederea, pentru a-l pedepsi, deoarece acest lucru nu va face altceva decât să demonstreze, atât lui, cât și ție, că în realitate îți pasă. Străduiește-te să te detașezi, oricât de greu ți-ar fi. Încearcă să te gândești că senzațiile de furie și frustrare nu te ajută cu nimic deoarece, cu sau fără ele, situația va rămâne neschimbată. Așadar, eliberează-te pe cât posibil de sentimentele negative, deoarece nu îți folosesc în niciun fel. 

Pe scurt, dezamăgirile nu pot fi evitate. Uneori, ele reprezintă o amenințare reală pentru echilibrul și liniștea ta. Cu toate acestea, poți învăța să te aperi și să reacționezi în mod inteligent, transformându-le în noi provocări și oportunități!

Ultima oră

Comentariul meu