verificările continuă la sibiu - amenzi și avertismente pentru nerespectarea regulilor covid-19

În cursul zilei de 7 septembrie a.c., 216 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 492 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 57 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 37 de mijloace de transport.  Polițiștii locali sibieni au verificat 309 persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

„În cursul zilei de 7 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei și pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în piața Cibin. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost generate situații care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Amenzi usturătoare pentru nerespectarea normelor de ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare precum si funcționare a unei unități neînregistrate sanitar veterinar.

În data de 07.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 8 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. S-au aplicat 2 avertismente. În cazul a 2 unități verificate vineri și sâmbătă în Slimnic, reprezentanții acestora au fost invitați la sediul DSVSA, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.200 lei pentru ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare precum si funcționare a unei unități neînregistrate sanitar veterinar.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu