Monstru cu chip de tată - Detalii despre cazul sibianului care aproape și-a omorât bebelușul în bătaie
FOTO: arhivă

Bărbatul în vârstă de 33 de ani din satul Florești, comuna Laslea, care și-a bătut bebelușul fiindcă plângea, se află în continuare sub măsura arestului preventiv. Sibianul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și act sexual cu un minor.

Teribila întâmplare a avut loc în 17 iulie. Tatăl nemilos, proaspăta mămică, în vârstă de numai 15 ani, și bebelușul care pe atunci avea o lună de viață se aflau în Florești, cu oile. La un moment dat, copilașul a început să plângă. Fiindcă a vrut să-l facă să tacă, bărbatul l-a pălmuit peste față, l-a lovit în piept și l-a scuturat de câteva ori. Bebelușul a suferit grave leziuni cerebrale, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit imediat. Dar asta nu i-a dat semne de îngrijorare bărbatului care i-ar fi interzis concubinei lui să-l ducă la spital. Abia după două zile, în 19 iulie, micuțul a fost dus cu o ambulanță la Pediatrie în Sibiu. Detalii despre caz aici. 

Arestat preventiv pentru act sexual cu un minor și tentativă de omor

Autoritățile au deschis imediat după cele întâmplate o anchetă, care este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Tatăl sugarului a fost reținut, iar în prezent este arestat preventiv pentru act sexual cu un minor și tentativă de omor asupra bebelușului.

Individul a contestat inițial măsura procurorilor, cerând ca arestul preventiv să fie înlocuit cu o măsură preventivă mai ușoară. Cererea i-a fost respinsă, iar în prezent acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu .

„În baza art. 242 Cpp, respinge cererea formulată de inculpatul MIKO IOSIF VIOREL, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai ușoară.Î n temeiul art. 348 Cpp raportat la art. 207 al. 2 şi 4 Cpp constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive asupra inculpatului MIKO IOSIF VIOREL, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu (mandat de arestare preventivă nr. 30/UP/20.07.2020 emis de Tribunalul Sibiu în dosar nr. 1374/85/2020), trimis în judecată pentru săvârâșirea infracțiunilor de: act sexual cu un minor (…); tentativă de omor săvârşită împotriva unui membru de familie, (…), menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția pronunţată în camera de consiliu în data de 4 septembrie, potrivit informațiilor publice de pe site-ul Tribunalului Sibiu.

În data de 10 septembrie, individul va fi din nou audiat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Copilul a suferit răni extrem de grave

Loviturile pe care bărbatul i le-a aplicat bebelușului au fost atât de puternice încât acesta a suferit leziuni cerebrale grave. Recuperarea micuțului va fi îndelungată, anevoioasă și, cel mai probabil, incompletă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Ioana Mătăcuță, sugarul a fost externat în data de 26 august. În urmă cu o lună, pe când acesta era încă internat, se lua în calcul transferul lui într-un centru de îngrijiri paliative.

Ultima oră

Comentariul meu