de ce a crescut euro la un maxim istoric

Euro a urcat, vineri, la un nou maxim istoric, de 4,8492 lei, potrivit cursului afişat de Banca Naţională a României (BNR). Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, potrivit Agerpres, scrie Digi24.

Dan Suciu a precizat că nu sunt anticipate evoluţii majore în acest sens, dacă politicile publice vor continua să fie cumpătate.

„E un record doar din punct de vedere ‘statistic’ pentru că leul a pierdut azi doar jumătate de ban, deci foarte puţin. Există un context regional care a dus la deprecieri ale monedelor din zonă în raport cu euro dar nu anticipăm evoluţii majore în acest sens, dacă politicile noastre publice vor continua să fie cumpătate. Să nu uităm că suntem într-o criză mondială fără precedent şi în acest context chiar şi discuţiile care implică slăbirea echilibrelor economice pe plan local au un ecou mai puternic decât în alte ocazii”, a declarat, pentru Agerpres, Dan Suciu.

Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8425 şi 4,8515 de lei pentru un euro.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu