situația se înrăutățește la slimnic – autoritățile iau măsuri pentru a împiedica formarea focarelor de covid
foto: arhivă

Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii a organizat, miercuri, o ședință, unde DSP Sibiu a prezentat analiza epidemiologică efectuată în perioada 18-31 august în județ. În comuna Slimnic situația pare că se înrăutățește. Aici, rata incidenței cumulate este de 3,28/1000 de locuitori.

„În cursul zilei de astăzi, 2 septembrie a.c. a avut loc Ședința Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii, unde s-a prezentat analiza epidemiologică efectuată în perioada 18-31 august a.c. de Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Sibiu, și de asemenea s-au discutat măsurile ce urmează să fie implementate în perioada imediat următoare”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit analizei DSP, în comuna Slimnic rata incidenței cumulate depășește 1,5/1000 de locuitori. Aici au fost înregistrate 13 cazuri noi în perioada 18-31 august (rata calculată a incidenței cumulate fiind de 3,28/1000 de locuitori). Din analiza epidemiologică a rezultat că din aceste 13 infectări, în 7 cazuri au fost identificate legături epidemiologice, ceea ce conduce la ideea evoluției în localitate, cel puțin deocamdată, a unor focare de tip familial.

Miercuri, la Slimnic, au fost raportate 16 cazuri de coronavirus active.

Ca urmare a celor identificate, autoritățile iau măsuri. Oamenii vor fi verificați mai des, controalele fiind intensificate.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slimnic va fi implicat în activitățile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2, precum și în monitorizarea respectării măsurilor legale în vigoare. Se vor constitui echipe mixte de control în vederea verificării respectării măsurilor legale în vigoare, în special în localitățile unde rata incidenței cumulate este crescută, în special în localitatea Slimnic”, mai spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Ultima oră

Comentariul meu