se redeschid teatrele din sibiu - când vor avea loc primele spectacole

Sibiul intră într-o nouă fază de relaxare: se redeschid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și toate instituțiile de cultură și spectacole, cu respectarea unor măsuri de protecție sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Hotărârea adoptată luni de Guvern, prevede organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, fiind permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Așa cum Sibiul este un important centru cultural, decizia privind redeschiderea teatrelor și a instituțiilor culturale a fost una foarte dorită și așteptată, atât de sibieni, cât și de cei care aleg Sibiu drept destinație de vacanță.

Teatrul pentru Copii și Tineret “Gong” din Sibiu, şi-a reînceput activitatea încă din luna iunie, spectacolele desfășurându-se în aer liber, în curtea interioară a teatrului, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse de autorități. Reprezentațiile au fost deschise doar pentru membrii aceleiași familii, grupuri de maxim zece persoane, astfel încât să nu existe niciun risc de interacțiune între copii străini. Datorită noilor reglementări, conducerea teatrului este încântată să anunțe faptul că, în curând vor fi organizate și primele spectacole cu public, în interior. “Încă nu ştim o dată exactă în care va avea loc primul spectacol în interior. Momentan se vor desfăşura spectacolele care au fost programate în curtea interioară, mai ales că și vremea ne permite, iar în următoarele zile vom anunța și când vom începe cu spectacolele din interior. Vom începe cu premiera spectacolului “ Micul Prinț ” după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Bobi Pricop.”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

De asemenea, și Teatrul de Balet din Sibiu se pregătește pentru primele spectacole cu public. “Momentan avem planificate câteva spectacole în aer liber, dar apoi vom tine altele și în interior. Căutăm să vedem ce spații putem folosi din cadrul Centrului Cultural “Ion Besoiu”. În luna septembrie vor fi cel puțin două spectacole, o gală și cu prezentarea Parroco con Parti.”

La Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu,  spectatorii pot opta în această perioadă pentru spectacole online sau outdoor („Balul” și „Steaua fără nume”), urmând ca, în scurt timp, să se revină la formatul de spectacol indoor. „După o perioadă atât de dificilă pentru lumea artelor spectacolului în care singura noastră formă de a menține contactul cu publicul a fost mediul online, ne bucurăm să ne putem reîntoarce pe scenă, live, atât la Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, cât și la Fabrica de Cultură – Sala Lulu. Suntem încântați să ne putem reîntâlni publicul, cu ocazia spectacolelor care vor avea loc în septembrie și octombrie, spectacole care au fost deja anunțate.” Constantin Chiriac, director general TNRS

Programul spectacolelor organizate de Teatrul Național Radu Stanca, poate fi consultat aici: https://www.tnrs.ro/program

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu