spinean a câștigat procesul - fostul director de la cjas sibiu se întoarce pe funcție

Vasile Spinean, fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu este și actualul director. De marți, 1 septembrie, s-a reîntors pe funcția din care a fost eliberat. Reîntoarcerea a fost posibilă după ce Spinean a câștigat procesul intentat împotriva hotărârii de destituire.

Proces câștigat

Vasile Spinean a fost destituit din funcția de director al CJAS Sibiu din data de 19 mai 2020. ”Atunci s-au făcut ceva modificări la statutul de funcție al directorilor, s-au modificat niște indicatori, toate printr-o ordonanță de urgență. Așa că toți directorii din țară au primit notificări pentru încetarea contractelor. Dar, vreo 20 de oameni au primit în același timp hotărâre pentru interimat. Eu nu. Eu am fost trimis acasă să mă odihnesc”, spune Vasile Spinean.

Acesta a atacat hotărârea de demitere în instanță, proces pe care l-a câștigat. ”Am câștigat procesul pentru suspendarea hotărârii, urmează cel pentru anularea ei. Primul termen e în octombrie, la Curtea de Apel Alba. Până atunci, de la 1 septembrie m-am întors pe funcție”, declară Vasile Spinean.

În tot acest timp Spinean spune că din cauza pandemiei nu a mai plecat în străinătate, ci și-a petrecut concediul în țară. ”M-am odihnit, asta am făcut. Am fost în secuime în concediu, a fost foarte frumos și liniștit”

Treabă multă

Primul lucru pe care Vasile Spinean l-a făcut de când s-a reîntors la birou, a fost o ședință cu colegii. ”În structura Casei, în atribuții nu e nimic schimbat. Am aflat însă că sunt schimbări în structura funcțională a unor spitale. Adică s-au modificat secții, număr de paturi…iar asta înseamnă că trebuie modificată alocarea bugetară, va trebui să lucrăm aici”, spune Vasile Spinean.

În rest, directorul CJAS Sibiu spune că nu are planuri mari, trebuie să se rezume la cele deja stabilite, pentru că bugetul e în continuare un impediment.

Ultima oră

Comentariul meu