s-au deschis restaurantele - cât de pregătite sunt cele din sibiu

Așteptarea a luat sfârșit. Decizia privind redeschiderea restaurantelor a fost adoptată, iar acest lucru nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru proprietarii de restaurante din Sibiu.

După mai bine de șase luni în care activitatea din domeniul HORECA a fost suspendată, în sfârșit, s-a dat lege pentru reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști. Activitatea poate fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.De asemenea, administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

Cum se pregătesc pentru redeschidere, restaurantele din Sibiu

O parte din restaurantele din Sibiu care aveau și terasă și-au reluat activitatea în 1 iunie, fiind interzis accesul clienților în interiorul clădirilor. „Ne-am pregătit din timp și am așteptat să se aprobe legea. De astăzi am deschis restaurantul, după 6 luni de pauză. Respectăm toate măsurile de protecție necesare, mesele sunt amplasate la 2 metri distanță. Avem spațiu generos, ne-a permis să facem acest lucru, dar oricum capacitatea restaurantului a fost redusă. De asemenea, avem și terasă, unde înainte aveam opt mese, acum sunt doar patru. „ , spun reprezentanții restaurantului Terasa Arini din Sibiu.

s-au deschis restaurantele - cât de pregătite sunt cele din sibiu

s-au deschis restaurantele - cât de pregătite sunt cele din sibiu  s-au deschis restaurantele - cât de pregătite sunt cele din sibiu

Majoritatea antreprenorilor din domeniul HORECA se plâng de faptul că au fost nevoiți să reducă substanțial numărul de locuri, pentru a putea respecta distanțarea. “Din 50 de locuri câte aveam înainte, am ramas cu aproximativ 28. Am redus cu aproape cincizeci la sută numărul meselor, pentru a le putea aranja și a respecta distanța. Momentan oamenii încă se bucură de vremea frumoasă de afară și stau pe terasă.”, spun cei de la restaurantul Hochmeister din Sibiu.

s-au deschis restaurantele - cât de pregătite sunt cele din sibiu

Câteva restaurante din oraș nu s-au grăbit să deschidă chiar din prima zi, dar se pregătesc pentru acest final de săptămână.  “Noi o sa deschidem doar de joi, momentan ne pregătim și amenajăm totul în așa fel încât să respectăm toate normele impuse de lege. Am redus numărul meselor la jumătate, dar ne bucurăm că putem să deschidem chiar și așa.”, transmit cei de la Benjamin Steak House Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu