Cazul tânărului mort sub pământ la Vurpăr - Anchetă penală pentru ucidere din culpă

Polițiștii sibieni au deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă în urma tragicului eveniment de la Vurpăr de săptămâna trecută. Un tânăr de numai 28 de ani a murit atunci îngropat de viu, în timp ce efectua lucrări la o rețea de canalizare. 

„În vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs acest incident, la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

Inspectorii de la ITM Sibiu au trimis, la momentul respectiv, echipe în teren. Se pare că tragicul eveniment a fost un accident de muncă.

Vă reamintim că tânărul a murit acoperit de pâmânt după ce, în timp ce realiza o lucrare la rețeaua de canalizare din Vurpăr, malul s-a surpat. Timp de o oră s-au chinuit pompierii militari să îl scoată înapoi la suprafață. Au aplicat manevrele de resuscitare, însă totul a fost în zadar. Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost declarat decedat. Detalii AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu