rețete tradiționale alese, prezentate la festivalul brânzei și țuicii de la rășinari

În anul 2020 s-a desfășurat a XVII a ediție a Festivalul Brânzei și Țuicii care are ca scop promovarea produselor tradiționale românești și dezvoltarea rețelei de turism rural în zona Mărginimii Sibiului.

Manifestarea a avut loc în ultima săptămână din luna august, respectiv duminică 30 august 2020 ON-LINE, din cauza condiţilor deosebite din pandemie. Evenimentul se află pe Agenda Culturală 2020 a Consiliul Judeţean Sibiu şi a  Primăriei comunei Răşinari şi se desfăşoară în acest an în colaborare cu Asociaţia Căluşerii Răşinari, partenerii  fiind Asociația Pensiunilor Agoturistice din Rășinari și Asociația Rășinari Confluențe Europene.

rețete tradiționale alese, prezentate la festivalul brânzei și țuicii de la rășinari  Au fost preparate  următoarele reţete la pensiunile din Răsinari şi de pe Valea Stezii, folosind produse de la producătorii locali: platou cu brânzeturi (degustare), grătar de oaie cu mămăligă și mujdei de usturoi,  plăcintă cu urdă (verzar),  pastramă de oaie cu mămăligă la grătar,  tochitură ardelenească cu ochi, mămăligă și telemea,  bulz cu brânză de oaie, tocăniță de miel la ceaun, cremă de urdă cu leuștean și mere     caramelizate, balmoş şi cotlet de oaie la cuptor cu ciuperci de pădure hribi traşi la tigaie în unt, ceapă şi usturoi, plăcintă cu brânză de vaci.

rețete tradiționale alese, prezentate la festivalul brânzei și țuicii de la rășinari

Pentru realizarea produsului final  reţetele filmate cu precizarea producătorilor locali au fost intercalate cu  momente artistice din filmările de la ed. anterioară a festivalului desfăşurat pe Valea Ştezii.

rețete tradiționale alese, prezentate la festivalul brânzei și țuicii de la rășinari

FESTIVALUL BRÂNZEI ȘI ȚUICII, ED.XVII, 2020 a fost  transmis on-line pe 30 site-uri şi poate fi vizionat pe facebook Festivalul Brânzei şi al Ţuicii – Răşinari.

Ultima oră

Comentariul meu