astrid fodor ”nu reducem zonele verzi din cartiere”

Cartierele din oraș sunt în plin proces de modernizare. Acest lucru  însemnat și tăierea unor arbori dintre blocuri, lucru care i-a nemulțumit pe sibieni. Dar, primarul Astrid Fodor îi asigură că zonele verzi sunt relocate și reamenajate, nicidecum eliminate.

În interviul pe care primarul Astrid Fodor l-a acordat, a vorbit și despre zonele verzi ale orașului, cerute cu insistență de sibieni. Primarul a declarat că în tot procesul de modernizare este vorba despre echilibru. ”Ați folosit cuvântul corect: echilibru. Pe de o parte sunt cetățeni care doresc mai multe spații de parcare, alții își doresc extinderea zonelor verzi, locuri de joacă și de odihnă. Noi, ca Primărie trebuie să găsim acel echilibru. Vreau să fie ceva clar: nu reducem zonele verzi din cartiere. Ba dimpotrivă, le ordonăm și le împrospătăm. La finalul fiecărei lucrări de modernizare de stradă sau de cartier, ultima etapă este amenajarea zonelor verzi prin însămânțarea cu iarbă și plantarea de arbori. Așa s-a întâmplat și în celelalte 10 zone de blocuri, așa se va întâmpla și în cazul cartierului Ștrand și Hipodrom, aflate în lucru. Înțeleg îngrijorarea cetățenilor și au tot dreptul să ceară explicații Primăriei. Dar îi rog să aibă răbdare pentru a vedea rezultatul final.

Pentru că tot suntem la capitolul zone verzi, vreau să reamintesc doar cum arăta parcul Ștrand înainte și cum arată acum. Vreau să reamintesc de un proiect în curs, acela de crearea a unui nou parc în Sibiu, de 6 hectare, în zona Tilișca. Pentru următorii ani am planificat și împrospătarea parcului Sub Arini. Prin urmare, Sibiul verde este un proiect multianual pe care îl realizăm pas cu pas, prin plantări și amenajarea de zone verzi noi.”

Ultima oră

Comentariul meu