weekend cu evenimente inedite la sibiu - tiff și concertul the motans sunt cap de afiș

Vara este anotimpul în care Sibiul prinde viață. În acest ultim weekend de vară, vor avea loc o serie de evenimente inedite, pe care nu trebuie să le ratăm. Printre cele mai importante și așteptate, se numără Festivalul Internaţional de Film Transilvania și concertul renumitei trupe The Motans pe terasa JoyMe Pub.

Weekend-ul se anunță plin de evenimente la Sibiu. Am selectat pentru voi cele mai importante evenimente ale sfârșitului de săptămână.

TIFF Sibiu, ediția 2020

Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu în perioada 27 – 30 august, cu peste 20 de filme care vor fi proiectate în Piaţa Mare, Piaţa Habermann, Muzeul în aer liber Astra, pe terasa Centrului Cultural Ion Besoiu şi în parcarea supraterană a mall-ului din Municipiu. Vezi programul complet AICI.

Concert The Motans la JoyMe Pub

The Motans este cu siguranță una dintre trupele cele mai în vogă ale momentului în Romania. Piesele sunt cântate într-un accent moldovenesc atrăgător, versuri prețioase și mesaje abstracte orientate spre iubire, care au acaparat toate topurile muzicale. JoyMe Pub aduce celebra trupă pe terasa din Sibiu, unde interpreții vor cânta cele mai cunoscute melodii. Biletele se pot cumpăra de pe www.iabilet.ro

Maratonul Internațional Sibiu 2020

Sâmbătă, 29 august, 1000 de alergători sunt așteptați la start, pentru o ediție specială a evenimentului care aduce oamenii împreună chiar și în cele mai dificile vremuri. Cei care preferă să nu participe la competiția cu start individual din Piața Huet, sunt așteptați cu la fel de mult drag să alerge oriunde în lume sau în jurul blocului, până la 1 octombrie, și să țină aprins spiritul evenimentului și al cetății noastre.

„Broscuța fermecată” la  Teatrul Gong

„Broscuţa fermecată” este un spectacol cu păpuşi ce reconstituie spaţiul fantastic al povestirilor prin jocuri de lumini, umbre şi fragmente de muzică clasică. Fiind o adaptare fidelă după basmul „Prinţul fermecat” al Fraţilor Grimm, spectacolul este realizat prin tehnici de animaţie clasică cu păpuşi de tip wayang şi Bi-Ba-Bo originale.
Personajelor clasice din basm li se adaugă un pui de arici, care are rolul de narator, interacţionând cu copiii din sala de spectacol, pentru a le explica povestea şi relaţia dintre personaje. Biletele pot fi achiziționate atât online, cât și de la Agenția Teatrală. Prețul unui bilet este de 50 lei și este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de 10 persoane.

Daruri teatrale la Teatrul Național Radu Stanca

În fiecare duminică, luni și marți, de la ora 21:00 (Secția Română), respectiv de la ora 21:30 (Secția Germană), actorii Naționalului sibian vor prezenta publicului online, povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele TNRS. Duminică, 30 august, la ora 21:00 va avea loc „Vrejul de fasole”, de și cu Emil Cătălin Negină, iar de la 21:30 Scenă din „Martiri” de Marius von Mayenburg, cu actorii Secției Germane a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Johanna Adam și Valentin Späth.

Program încărcat la Muzeul ASTRA

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va găzdui în acest weekend o serie de evenimente atractive. AICI puteți consulta agenda completă din acest weekend a Muzeului ASTRA.

 

Ultima oră

Comentariul meu