Guvernul României, partenerul Sibiului. Guvernul României, partener al președintelui Klaus Iohannis

Guvernul României este partenerul Sibiului în construcția noului Spital Județean, în dezvoltarea infrastructurii rutiere, în programele din agricultură, educație, cultură și sport, dar mai ales în implementarea celui mai ambițios program de investiții și relansare economică.

Alegerile locale din 27 septembrie sunt o șansă majoră pentru toate comunitățile locale să aleagă oamenii care sunt capabili și au dovedit că pot pune în practică acest model de dezvoltare, singurul care aduce prosperitate și câștiguri reale, adevărate pentru pensionari și bugetari, singurul care dă viitor și perspectivă tinerelor generații. Performanțele administrațiilor liberale reprezintă o bază solidă pentru realizarea programelor și obiectivelor majore ale președintelui Iohannis și Guvernului Orban: încheierea tranziției, reclădirea României și trecerea la România Normală.

Pentru o Românie Normală
Candidații PNL la locale, modelele de succes ale bunei guvernări locale liberale și programul Reclădim România al guvernului PNL sunt garanția că schimbarea în bine va fi adusă de PNL peste tot în România, în primul rând acolo unde comunitățile locale au fost condamnate la stagnare și sărăcie de PSD.

Consiliul Județean, model pentru Regiunea Centru
Consiliul Județean Sibiu se situează pe primul loc în Regiunea Centru la absorbția de fonduri europene, care au făcut posibile o serie de investiții noi în infrastructura de sănătate, drumuri județene și turism. Îndreptarea spre fondurile europene a fost strategia președintei Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean încă de la începutul mandatului, în condițiile în care alocările de la bugetul de stat pentru Județul Sibiu abia acopereau necesarul de funcționare al instituțiilor de care răspunde Consiliul Județean și nu ar fi permis o alocare substanțială pentru noi proiecte de dezvoltare.

Investiții în Sănătate
Sănătatea a fost prioritatea numărul unu a mandatului președintei Daniela Cîmpean încă din 2016, iar pandemia a reconfirmat în acest an cât de critice sunt investițiile în sectorul public sanitar. În domeniul sănătății, Consiliul Județean Sibiu a reușit să aducă la stadiul de proiect matur proiectul construcției noului spital județean. Documentele de urbanism sunt aprobate, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici la fel, iar spitalul a intrat în faza de proiectare tehnică și s-a semnat un acord cu Guvernul României pentru susținerea finanțării.

Infrastructura, o prioritate
– Au fost reabilitați și modernizați 386 km de drumuri județene din totalul de 950 km.
– Au fost accesate fonduri europene pentru modernizarea unor drumuri intens circulate.
– Proiectul Variantei Ocolitoare Sud a Municipiului Sibiu, pentru care a fost finalizat Studiul de Pre-fezabilitate. Lucrările sunt estimate la aproximativ 100 milioane Euro și finanțarea vizează tot fondurile europene.
– Autostrada Sibiu-Pitești. Loturile 1, 4 și 5 se află deja în execuție.  Loturile 2 și 3 se află în stadiul de proiectare.
– Autostrada Sibiu – Brașov apare în Planul național de investiții și relansare economică. Valoarea investiției: 1,76 miliarde de euro.
– Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Valoare estimată: 100 de milioane de euro.

Dezvoltarea agriculturii
Gradul de absorbție al fondurilor europene destinate plăților directe către agricultori, precum și investițiilor în dezvoltare rurală era în decembrie 2019 de 57,16%. Acum, gradul de absorție a fondurilor europene în cadrul Politicii Agricole Comune a ajuns la 71%. Județul Sibiu beneficiază din plin de banii europeni destinați programelor din domeniul agricol.
– Alocare bugetară din fonduri europene prin Măsura 21 din PNDR de aproximativ 40 milioane de euro.
– Despăgubiri pentru condițiile meteo nefavorabile: 850 milioane de lei în 2020.
– Finanțarea investițiilor în structurile de economie socială, de la nivel rural prin lansarea unui apel de 30.000.000 euro, cu posibilitatea de supracontractare.

Ultima oră