astrid fodor: „e în curs achiziția a cinci microbuze electrice” - vor circula prin centru
foto: arhivă

Cinci microbuze electrice vor circula prin centrul municipiului Sibiu. Primarul Astrid Fodor spune că este în curs achiziția acestora și că, astfel, se va contura linia verde de transport în zona centrală. 

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat într-un interviu că, până în primăvara anului viitor, sibienii vor circula doar cu autobuze noi. De asemenea, Fodor a dat detalii și despre linia verde de transport din centrul orașului.

„Eu estimez că în primăvara anului viitor vom circula exclusiv cu autobuze noi. Depinde de mersul procedurilor de achiziție. Cea mai mare procedură vizează achiziția a 40 de autobuze alimentate cu gaz, ofertele fiind în evaluare. Așteptăm finalizarea procedurii de achiziție și pe cele 9 autobuze electrice pe care le cumpărăm prin Ministerul Lucrărilor Publice. În curs este și achiziția pentru cele 5 microbuze electrice cu care vom opera linia verde de transport în zona centrală”, a spus Fodor.

Edilul a explicat și ce înseamnă această linie verde. „Este în primul rând o alternativă la circulația cu mașinile care sufocă centrul. Se poate lăsa mașina la marginea inelului central și se va putea circula cu microbuzul. Stațiile vor fi amplasate pe inelul central dar și în centru. Am optat pentru microbuze pentru că, în mod evident, sunt mai manevrabile pe străzile înguste”, a mai spus Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu