mai multe piste de biciclete - astrid fodor: „sibiul va deveni mai prietenos cu bicicliștii”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, își dorește mai multe piste pentru biciclete în urbea de pe Cibin. Edilul are în plan ca, în următorul mandat, să transforme Sibiul într-un oraș mai prietenos cu bicicliștii. 

În cadrul unui interviu, Astrid Fodor a dezvăluit care sunt proiectele importante pe care vrea să le dezvolte în următorul mandat. Printre acestea se numără și crearea de piste pentru biciclete.

„Mobilitatea alternativă este parte din strategia noastră pentru prezent, dar și pentru viitor, așa cum e normal pentru un oraș european modern, urbanizat, dar respectuos cu mediul și practic în gândire. Am inițiat proiecte concrete în acest sens. Am creat în ultimii patru ani 11 km de piste pentru biciclete și avem în lucru sau în proiect alți 17 km de piste mai sigure, separate de carosabil și trotuare”, a spus Astrid Fodor.

În prezent, se lucrează la amenajarea de piste pe mai multe străzi din municipiu. Printre acestea se numără strada Podului, drumul peste Câmpșor și legătura dintre Ștrand și parcul Sub Arini.

„Lucrăm în prezent la amenajarea de piste pe strada Podului, pe drumul peste Câmpșor și creăm coridorul pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini.

În procedură de achiziție se află amenajarea malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. Am finalizat studiul de fezabilitate și este în curs de elaborare proiectul tehnic, următorul pas fiind contractarea execuției lucrărilor propriu-zise. Tot în procedură de achiziție este și crearea celor peste 40 de centre de închirieri de biciclete și achiziția a peste 500 de biciclete în cadrul proiectului Sibiu Bike City”, a mai spus primarul Sibiului.

În următorii patru ani, Astrid Fodor își dorește să amenajeze piste pentru biciclete pe întreg malul Cibinului.

„Pentru următorii patru ani planificăm amenajarea de piste pentru biciclete pe întreg malul Cibinului, în amonte și aval de sectorul pe care deja am demarat proiectul, de asemenea pe Calea Șurii Mici, pe bulevardul Mihai Viteazu și str. Rahovei acestea urmând să funcționeze ca și coridoare de mobilitate pentru aceste zone care vor deveni tot mai aglomerate, fiind prevăzute inclusiv cu benzi dedicate pentru transportul public. În plus, pentru bicicliști vom amenaja două trasee ciclo-turistice pe Dealul Gușteriței, unul dintre acestea făcând legătura cu traseele de pe Colinele Transilvaniei.

Prin urmare, Sibiul va deveni în curând mai prietenos cu bicicliștii și atunci, după ce avem și infrastructură, bicicleta poate deveni o alternativă tot mai bună la autovehiculul propriu”, a declarat Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu