sediul primăriei din șelimbăr se transformă în școală de la 1 noimebrie

Sediul Primăriei comunei Șelimbăr devine, de la 1 noiembrie, școală. Decizia a fost luată pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare între elevi, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus. 

Sediul administrativ al Primăriei Șelimbăr se va muta în clădirea căminului cultural din comună, iar începând cu data de 1 noiembrie, elevii Școlii „Mihai Viteazu” vor învăța în clădirea primăriei.

„Cu gandul la copiii ce vor începe noul an școlar în contextul pandemiei SARS-COV2 și luând în calcul respectarea măsurilor de distanțare dispuse de autorități conform cărora fiecare elev ar trebui să beneficieze de un spațiu suplimentar de siguranță, AM DECIS:
– Mutarea sediului administrativ al Primariei Comunei Șelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei;
– Cedarea actualului sediu al Primariei Comunei Șelimbăr Școlii Generale “Mihai Viteazu” începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spații adecvate desfășurarii orelor de curs, conform normativelor în vigoare”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, într-o postare pe Facebook.

Grecu menționează că va înainta un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens pentru ședința din 31.08.2020.

Soluția de a muta sediul administrativ al primăriei este una temporară. „Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul și opțiunea de a închiria un spațiu existent, dar și varianta de a închiria o construcție modulară. Ambele opțiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiții soluția optimă este relocarea primariei în clădirea căminului cultural din centrul localității, acest spațiu aparținând domeniului public al comunei Șelimbăr. Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”, subliniază primarul Marius Grecu.

Ultima oră

Comentariul meu