precizări de la „la fântâna” despre cazurile de coronavirus de la fabrica din tălmaciu

„La Fântâna” vine cu precizări în ceea ce privește cele patru cazuri de coronavirus de la fabrica de apă din Tălmaciu. Reprezentanții companiei spun că apa îmbuteliată a fost și este sigură pentru consum. De asemenea, aceștia precizează că, săptămânal, angajații sunt testați pentru COVID-19, iar fabrica își continuă activitatea. 

Patru cazuri de coronavirus au fost identificate în fabrica de apă „La Fântâna” de la Tălmaciu. Reprezentanții societății spun că acest lucru nu a afectat activitatea fabricii și că apa este 100% sigură pentru consum

„Apa de izvor îmbuteliată la Tălmaciu a fost și este în continuare 100% sigură pentru consum. Niciun moment nu există contact uman cu apa, iar fabrica operează în condiții de maximă siguranță, lucru confirmat și prin faptul că în urma anchetei epidemiologice desfășurate de către DSP Sibiu, fabrica noastră de apă de la Tălmaciu și-a continuat activitatea”, precizează reprezentanții „La Fântâna”.

De asemenea, aceștia spun că angajații sunt testați pentru coronavirus săptămânal. „De peste o lună de zile testăm săptămânal, proactiv și preventiv, toți angajații, pe propria cheltuială a societății. De altfel, DSP a desfășurat ancheta epidemiologică imediat după depistarea primului caz. Mai departe, La Fântâna a continuat testarea săptămânală a tuturor salariaților tocmai pentru a depista din timp eventuale cazuri noi și a preîntâmpina astfel orice potențiale noi îmbolnăviri”, spun reprezentanții „La Fântâna”.

În ceea ce privește cele patru cazuri depistate, reprezentanții firmei spun că sursa de infectare nu este în fabrica de apă. „Sursa de infectare a colegilor nu este în fabrica de apă. Cei patru colegi confirmați pozitiv cu noul Coronavirus lucrează în departamentul încărcare-descărcare, în ture diferite, însă locuiesc la același domiciliu. Între timp, unul dintre cei patru colegi a avut al doilea test cu rezultat negativ, iar ceilalți trei se află în continuare în izolare la domiciliu și nu prezintă simptome grave de Covid-19”, explică reprezentanții „La Fântâna”.

În prezent, activitatea fabricii de apă de la Sibiu nu este afectată și continuă în condițiile păstrării și respectării întocmai a unor reguli de maximă siguranță. La Fântâna dezinfectează zilnic spațiile de producție prin nebulizare, atât la finalul fiecărui schimb, cât și pe timpul nopții. Unitatea de producție beneficiază de fluxuri cu acces controlat, care limitează contactul între operatorii liniilor de îmbuteliere și alte departamente, potrivit reprezentanților societății.

„Precizăm că în toate centrele și departamentele companiei sunt urmate reguli stricte de igienă și protecție, prevenția și siguranța colegilor noștri fiind prioritatea numărul 1 a conducerii La Fântâna. În plus față de primele măsuri de protecție, La Fântâna a adăugat recent, pe lângă testarea regulată – săptămânală – a tuturor angajaților, și noi metode de dezinfectare prin nebulizare în departamentele de service și producție, vizete profesionale și un decalaj de 15 minute (preluat din programul de lucru) între schimburi pentru dezinfectare și evitarea contactului între colegi.

Compania apreciază că vigilența și precauțiile trebuie păstrate, în continuare, la un nivel extrem de ridicat pentru a proteja sănătatea angajaților, a familiilor acestora și a clienților mai ales în condițiile în care vorbim și în România despre o transmitere intra-comunitară și astfel necontrolată a virusului SARS-CoV-2”, mai spun reprezentanții „La Fântâna.

Ultima oră

Comentariul meu