doi cunoscuți sibieni primesc titlul de “cetăţean de onoare al judeţului sibiu”

Două personalităţi sibiene vor fi decernate cu titlul de “Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu”. Este vorba despre compozitorul Adrian Ordean şi regizorul Dumitru Budrala.

Adrian Toma Ordean, este un renumit compozitor și interpret de muzică Pop – Rock, unul dintre compozitorii de marcă ai muzicii ușoare românești și unul dintre cei mai prolifici compozitori români, fiind și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Încurajează tinerii și descoperă noi talente la Sibiu în fiecare an în cadrul Festivalului “HermannstadtFest”, al cărui președinte de onoare este, sprijină tinerii din Sibiu pentru a face o carieră muzicală în București, punând la dispoziție compoziții și oferind benevol tot sprijinul necesar. Muzicianul Adrian Toma Ordean a publicat și o carte autobiografică care a fost lansată în premieră la Sibiu și care conține pagini întregi din copilăria și adolescența trăită la Sibiu. Cu vorbe alese, compozitorul urcă pe un piedestral Sibiul, orașul său natal, orașul de suflet. Adrian Ordean va primi titlul de “Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu” pentru contribuția deosebită la promovarea imaginii Județului Sibiu, precum și pentru cariera de excepție în domeniul culturii muzicale Pop – Rock.

Dumitru Budrala va primi titlul de “Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu”  pentru contribuția deosebită la promovarea prestigiului Județului Sibiu, precum și pentru bogata activitate desfășurată în domeniul artei, ca regizor, director de imagine, autor de fotografie documentară și director-fondator al festivalului internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, Astra Film Festival. Dumitru Budrala este director Astra Film, fondator al Festivalului Internațional de cinema documentar de la Sibiu ,,Astra Film Festival”, membru fondator al Asociației ,,Sibiu – Capitală Cultural Europeană ”, realizator de filme documentare, regizor, director de imagine, fotograf, membru al juriului la festivaluri internaționale de film, fondator și Președinte al Fundației Astra Film. A realizat o serie de documentare în care a surprins obiceiuri strămoșești, povestea satelor din Mărginimea Sibiului, dar și filme de prezentare ale Județului Sibiu. Pentru roadele îndelungii sale activități artistice a obținut numeroase nominalizări la festivalurile naționale și internaționale, precum și numeroase distincții în acest sens. Drept urmare, acesta va primi titlul de „Cetățean de onoare al Județului Sibiu”, pentru bogata activitate desfășurată în domeniul artei cinematografice.

Ultima oră

Comentariul meu