video - sibiul i-a impresionat pe francezi. televiziunea tf 1 ne laudă într-un reportaj special

Sibiul și împrejurimile continuă să fascineze. Încă sunt lucruri de descoperit, iar francezii par fascinați de orașul nostru. Televiziunea franceză TF1 a dedicat o emisiune de travelling Transilvaniei și în special Sibiului și Castelului Zânelor de la Porumbacu.

Francezii au intitulat reportajul- Romania Sălbatică. Au început prin a prezenta Lacul Bicaz și frumusețile Cheilor Bicazului, apoi mai bine de jumătate din reportaj au vorbit despre frumusețea Sibiului și împrejurimilor. În mod special au fost impresionați de Castelul de lut Valea Zânelor de la Porumbacu de Sus.

Au prezentat și au gustat ciorba specială care se prepară aici, atât de îndrăgită de turiști, au vorbit cu cel care a construit Castelul de Lut, apoi au venit către Sibiu, prin peisaje tradiționale și sălbatice, cum le-au numit ei.

La Sibiu au descoperit un oraș medieval, romantic, centru al culturii europene în care arhitectura impresionează prin detalii și un oraș nu foarte scump.

Le-au plăcut cele două piețe centrale ale Sibiului și au concluzionat că o vizită în Sibiu duce turistul printr-o călătorie de la tradițional al modern.

REPORTAJUL POATE FI VIZIONAT AICI 

 

Ultima oră

Comentariul meu