locuitorii din arhitecților mai speră într-o minune - cerere nouă pentru înființarea de secții de vot în cartier

Locuitorii din Cartierul Arhitecților speră ca până la urmă vor reuși în demersul lor de a cere înființarea unor secții de vot în cartier și că nu vor fi nevoiți să meargă până la Cisnădie pentru a-și exercita dreptul al vot. Astfel, au trimis o scrisoare deschisă către președintele PNL Sibiu Raluca Turcan și prim-vicepreședintele PNL Sibiu Daniela Cîmpean.

Locuitorii din Arhitecților se plâng de foarte mult timp că în ciuda faptului că sunt tot mai mulți rezidenți, la niciun scrutin de până acum, nu s-au organizat secții de votare în cartier. De la alegerile parlamentare și până acum au făcut demersuri pe la toate forurile pentru ca la alegerile locale să poată vota în cartier. Nu au primit răspuns pozitiv, iar primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, a anunțat deja că a înființat trei secții de votare pentru ei, dar la școala nr. 1 din Cisnădie. Așa că, locuitorii din Arhitecților speră încă la o rezolvare și au trimis o scrisoare deschisă către lideri locali:

”Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a trimis o scrisoare deschisă doamnei Președinte PNL Sibiu Raluca Turcan și doamnei Prim-Vicepreședinte PNL Sibiu Daniela Cîmpean.

Scrisoare deschisă

Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților vă adresează prin intermediul acestei scrisori deschise solicitarea de a interveni pentru aplicarea legii, în interesul cetățenilor, prin înființarea de secții de votare în Cartierul Arhitecților, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Conform ultimelor informații vehiculate în mass-media locală, Primăria Cisnădie, prin Primarul Gheorghe Huja, reprezentant al PNL, nu dorește să înființeze secții de votare în Cartierul Arhitecților, în ciuda faptului că sunt întrunite toate condițiile legale (conform Legii nr. 35/2008 art. 8 alin. 1 respectiv art. 18 alin. 6 și art. 36 din Constituția României):

Distanța față de secțiile de votare propuse, în Cisnădie vatră de circa 6 km;
Numărul de persoane domiciliate sau rezidente în Cartierul Arhitecților;
Liste de semnături din partea locuitorilor Cartierului Arhitecților care doresc aceste secții de votare;
Disponibilitatea unor proprietari de spații private din Cartierul Arhitecților, care cu simț civic și inițiativă, s-au oferit să pună la dispoziție propriile spații pentru aceste secții de votare, în lipsa unor locații publice în cartier.
Toate aceste detalii înțelegem că au fost furnizate Primăriei Cisnădie, AEP și Prefecturii Sibiu în timp util.

Demersuri similare au fost derulate și de ADCA încă din decursul anului 2018, fără ca Primăria Cisnădie să rezolve favorabil această situație.

Așadar nu există nici o piedică pentru înființarea acestor secții în apropierea locuințelor cetățenilor din Cartierul Arhitecților, iar Primarul Orașului Cisnădie, domnul Gheorghe Huja trebuie să lase deoparte orice interes electoral ca și candidat în alegerile locale și să acționeze în interesul cetățenilor, prin aplicarea literei și a spiritului legii. Domnul Primar Gheorghe Huja îngrădește unei părți semnificative a cetățenilor urbei, plătitori de impozite și taxe, un drept fundamental consfințit prin Constituție.

Ținem să precizăm că nu există transport în comun între Cartierul Arhitecților și Cisnădie vatră, locul desemnat pentru secțiile de votare arondate locuitorilor Cartierului Arhitecților, fiind vorba de o distanță de aproximativ 6 km, distanță pe care alegătorii vor trebui să o parcurgă pentru a-și exercita dreptul la vot.

Considerăm că această decizie a Primarului Gheorghe Huja, reprezentant al PNL Cisnădie, este în dezacord cu statutul de membru al unui partid care militează pentru valorile statului de drept și a societății democratice. Și cu atât mai mult, această purtare abuzivă, cu accente totalitare și discreționare este în totală contradicție cu aspirația sibienilor de a fi o parte civilizată a României și de a ținti cât mai sus spre valorile Uniunii Europene.

Totodată, acțiunile administrației locale ale orașului Cisnădie sunt similare cu cele care au dus în repetate rânduri la restrângerea dreptului de vot al diasporei, iar PNL, partidul din care face parte domnul Primar Gheorghe Huja, le-a denunțat în mod repetat. Este un moment bun să fiți garanții respectării dreptului la vot, pentru care și dumneavoastră ați militat.

Vă solicităm prin prezenta intervenția dumneavoastra pentru a rezolva favorabil această situație, care afectează mii de cetățeni ai orașului Cisnădie, prin înființarea acestor secții de votare chiar în Cartierul Arhitecților, la alegerile locale organizate în data de 27 septembrie 2020.” este textul scrisorii deschise

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pentru primarul Huja-respectarea legilor este facultativa.Comportamentul discriminatoriu fata de locuitorii din Cartierul Arhitectilor a fost si este evident.Calitatea vietii locuitorilor din acest cartier este profund alterata din cauza deciziilor primarului si a Consiliului Local.Un cartier defavorizat in care nu exista un minim de facilitati urbane din cauza nerespectarii legislatiei in materia constructiilor si urbanismului.Pana in iulie 2019 ,certificarele de urbanism si autorizatiile de constructie nu au fost publicate pe site-ul primariei, ceea ce a dus la cosmarul urbanistic si supraaglomerarea zonei peste potentialul existent.Tot cu nerespectarea legii, s-au emis autorizatii de constructii pentru blocuri, fara asigurarea infrastructurii rutiere corespunzatoare . Dintr-o zona rezidentiala cu locuinte individuale, asa cum a fost proiectata, a ajuns un cartier dormitor.
    PNL!- acesta este portretul unui primar liberal, pentru un oras european? Aceasta este resursa umana a PNL? Dezamagiti electoratul.