klaus iohannis răspunde celor din horeca ”noi măsuri de relaxare nu sunt posibile”

După ce miercuri angajați și patroni HoReCa din toată țara au protestat, cerând deschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, președintele Klaus Iohannis le-a transmis un lucru pe care aceștia nu ar fi vrut să îl audă.

Și la Sibiu angajații mai multor terase au întrerupt miercuri lucrul și au protestat în fața localurilor. La fel ca și colegii lor din țară, cer redeschiderea restaurantelor, pentru că spun ei, o dată cu venirea frigului zona HoReCa va fi și mai lovită de criză.

În replică, în cadrul unei conferințe de presă susținută de președintele Klaus Iohannis, acesta a spus că alte măsuri de relaxare nu pot fi introduse decât cu o condiție:

”Înțelegem foarte bine această preocupare a HoReCa, este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică. Guvernul a aprobat deja câteva scheme de ajutor și va continua acest lucru. Dar aici e vorba de sănătatea publică a întregii populații. În condițiile în care numărul de bolnavi crește în fiecare zi, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile și până nu intrăm într-o zonă de descreștere a epidemiei nu vom lua alte măsuri de relaxare, dar guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a declarat Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu