tragedia de la scoreiu - cum s-a produs accidentul în care au murit doi oameni

Destin tragic pentru două persoane din Sebeș. O femeie și un bărbat au murit, miercuri dimineață, într-un accident teribil ce a avut loc pe DN1 la Scoreiu. Se pare că, din cauza oboselii, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un TIR. 

Cauza accidentului – Oboseală la volan

Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, accidentul de la Scoreiu de miercuri dimineață s-a petrecut din cauza unui șofer obosit. Acesta a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un camion. Impactul a fost atât de puternic încât TIR-ul s-a răsturnat, iar mașina a fost făcută praf. În urma coliziunii, doi oameni din Sebeș și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți grav. VEZI IMAGINI AICI

„Din primele cercetari efectuate de polițiștii rutieri se pare că șoferul unui autoturism care circula spre Brașov, pe fondul stării de oboseală, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un camion, condus de un bărbat de 42 de ani din Racovița”, a anunțat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, imediat după producerea accidentului.

Șoferul și o pasageră au murit. Erau din Sebeș

Echipaje din cadrul ISU Sibiu și SAJ Sibiu au intervenit de urgență la fața locului. L-au găsit decedat pe șoferul autoturismului condus spre Brașov, alte patru victime fiind în stare gravă. La scurt timp însă, în ciuda eforturilor paramedicilor, o femeie aflată în stare de inconștiență a decedat. Atât ea, cât și bărbatul, au fost scoși de către echipajele de descarcerare dintre fiarele contorsionate ale mașinii.

„Din accident a rezultat decesul a două persoane, respectiv: șoferul autoturismului care a pătruns pe contrasens (50 de ani, Sebeș) și al pasagerei (47 de ani, Sebeș) aflate pe locul stânga spate”, a mai spus Luciana Lazăr.

În urma impactului violent, alte trei persoane au fost rănite grav. Este vorba despre o femeie în vârstă de 26 de ani din Sebeșel, un bărbat de 42 de ani din Aiud, ambii pasageri în autoturismul condus spre Brașov, și despre șoferul camionului, care are 42 de ani și este din Racovița.

Cei trei răniți, duși de urgență la spital

Șoferul de TIR, dar și ceilalți doi răniți, au fost duși de urgență la spital. Aceștia au multiple contuzii și traumatisme cranio-cerebrale.

„Echipajele SAJ transportă la UPU Sibiu șoferul TIR-ului care prezintă TCC acut închis și multiple excoriatii. Al doilea echipaj SAJ transportă o femeie care prezintă la fel, TCC și contuzii multiple”, a precizat, în cursul dimineții, Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, între șoferul decedat și ceilalți pasageri din mașină nu există grade de rudenie.

Ultima oră

Comentariul meu