polițiștii sibieni, mesaj pentru șoferi – „odihniți-vă înainte să vă urcați la volan”
foto arhivă

Polițiștii sibieni trag un semnal de alarmă în urma accidentului grav de miercuri de pe DN1 de la Scoreiu. Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să nu se urce la volan dacă se simt obosiți. 

„Se pare că oricâte recomandări am face și oricât de simțită ne facem prezența în trafic, accidentele rutiere se produc! Și, din păcate, unele cu consecințe deosebit de grave. La fel s-a întâmplat și în această dimineață când, cel mai probabil, pe fondul oboselii la volan, șoferul unei mașini a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un camion. Impactul nu a putut fi evitat, deși șoferul camionului a virat atât de puternic încât s-a răsturnat. Din păcate 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 3 au suferit vătămări corporale”, transmit polițiștii sibieni.

Polițiștii rutieri le reamintesc șoferilor că oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată).

„Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă!”, este mesajul oamenilor legii.

Ultima oră

Comentariul meu